Suáchá skladba podlahy pod vytápění - separace minerální kročejovky a systémového polystyrenuDobrý den, řeším teď jednu věc v rámci rekonstrukce podkroví. Původně jsem měl v projetku, že bude v domě ve spodním patře podlahovka a nahoře radiátory. Došlo však ke změně, která už není zpracována v projektu, ale budeme nakonec dávat podlahovku i v podkroví, kde je podle projektu suchá skladba podlahy. Na trámkovém roštu, který vyrovnává původní trámy je jako základní vrstva OSB 25 mm. Na to má přijít 50 mm kročejová izolace (tvrzená minerální vata, kterou už mám koupenou z dřívějška) a následně jako finální vrstva pod plovoucí podlahu ještě 2x křížem OSB 12,5 mm. Nově tam však přibydou speciální systémové podlahové polystyrénové dílce (30 mm) pro umístění trubek pro podlahové topení a na ně jako finální vrtsva podlahové SDK desky (napři. Rigistabil 25 mm). Tím pádem odpadá vrstva 2x 12,5 mm OSB. Má otázka nyní zní, co dát jako separaci mezi minerální kročejovku a polystyren. Viděl jsem i přímo na stránkách Isoveru v jednom návodu, že nedávali nic, ale přijde mi to takové divné, dva měkčí materiály s celkovou výškou 80 mm. Napadlo mě tedy dát mezi minerální vatu a polystyren alespon jednu vrstvu OSB 12,5 jako roznášecí vrstvu. Dokážete někdo poradit, zda by to bylo ok? Nebo měl by někdo ještě nějaký jiný nápad jak skladbu upravit? Díky Zdeněk Kratochvíl