Nefunkční větev topeníZdravím , stala se mi následující věc a potřeboval bych poradit jak tento problém odstranit. . Mám v rodiném domku otevřenou gravitační expanzku. Ohřev je možný provádět bud plynovým kotlem standard nebo záložně na tuhá paliva .paralelní větev Při pálení papíru (kotel měl zavřený ventil do rozvodu ) jsem kotel na tuhá paliva více rozehřál (nešlo o alternativní topení ) a jelikož v něm již začalo hučet tak jsem to chtěl rychle schladit a otevřel jsem ventil do rozvodu v tu chvíli se zatřásly rozvody a vystříkla voda s expanzky . Nic neprasklo ,oba kotle v pořádku ani rozvody , voda se utřela. Ale od té doby mi přestal topit jeden z okruhů ,který dříve topil . Netopí ani při zapnutém plynovém kotly , ani na tuhé paliva přes čerpadlo , ani přes tuhá na samotíž . Což v minulosti šlo . Plynový má čerpadlo , na tuhé má svoje čerpadlo nebo bez čerpadla. Zkoušel jsem radiátory na nefunkční větvi odvzdušnit kdyby vznikla vzduchová kapsa ale nepomohlo to ani při protečení většího množství vody bez uniku vzduchu. (chybějící vodu v expance jsem zase doplnil jak po vystříknutí tak po odzdušnění .Tlak je stejný jako před incidentem .
Po zahřátí jsem zkoušel na trubkách kam až se dostane teplá voda a nejde do patra nedotane se do radiátoru zastaví se u stropu spodní místnosti. . Přitom ve vedlejším pokoji stejná výška ale jiná větev topí bez problémů . V čem může být problém ? Je možné , že by se problém odstranil pokud bych celý systém vypustil a opětovně jej naplnil vodou ? čerpadlo plynového vypadá že je v pořádku , kdyby byl problém v něm že nevytlačí tak by to vytlačilo čerpadlo od plynového kotle ale ani to nedostane teplou vodu do této větve . Je schopný někdo analyzovat kde je problém a jak na něj. Předem děkuji .