Ekoscroll alfa 25kw - topení peletami - nastavení kotle

Rubriky:

Ekoscroll alfa 25kw - topení peletami - nastavení kotle

Zdravím,

letos jsem se po kompletní rekonstrukci domu (zatepletní atp.) rozhodl přejítz z uhlí na pelety ... ale popravdě jsem trochu mimo s nastavení a tak se obracím zde, na vás, na ty co již peletami topíte a rádi byste se podělili o zkušenosti s nastavením kotle co se týče jak práce tak i útlumu.

S uhlím jsem topil 10s práce 17s prostoj ... což samozřejmě u pelet nelze, protože hoří jako papír :) ... Nastavil jsem tedy dle návodu dodavatele na 44s/16s vent. 25% a zde při práci již pelety vydávají slušnou teplotu ale abych dodržel doporučení, že musí být 2 cm nad okrajem rétory, tak by ten šnek musel jet asi nonstop ... Momentálně se mi pelety drží na kraji rétory ...

Problém ale nastává v útlumu, kdy mi pelety padají dolů směrem k hořáku a jsou cca 3 cm pod okrajem retory. Nastavení v útlumu mám 45s práce a 8 min prostoj (manuál říká 20s/8min) ... ale podle manuálu tam nezbylo nic ...

Pokud tedy někdo máte zkušenosti a již nějaký režim, který vám funguje, rád jej vyzkouším u sebe :) Děkuji za podněty.

S pozdravem

Tomáš

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.