Výběr tepeného čerpadla: Hitachi S Combi, nebo Daikin Altherma III R F?

Rubriky:

Výběr tepeného čerpadla: Hitachi S Combi, nebo Daikin Altherma III R F?

Dobrý den

Mohu poprosit o radu ohledně tepelného čerpadla?
Poptal jsem několik společností, ale dostávám nabídky a dvou hranicích. Buď nějaké čínské značky za ceny kolem 150k, nebo naopak prémiové značky IVT, BOSCH a podobně, s cenovkami od 400k a výš. Doufal jsem v nějaký střed a včera jsem obdržel dvě nabídky, které jsou zruba v mých cenových představách (doufal jsem v investici kolem 220k). Jedná se o čepadla:

- HITACHI S combi 2,5 HP 6 kW (Vnitřní jednotka RWD-2.5RW3E-220S a venkovní jednotka RAS-2.5WHVRP2E)
- DAIKIN Altherma III R F, R32 1f 9 kW (Vnitřní jednotka EHBH08E9W a venkovní jednotka ERGA06EVH)

Na DAIKIN jsem si myslel už od začátku, ale nevím z jakého důvodu, HITACHI se mi líbí více. Neumím ale technicky posoudit, na co koukat. Poradíte?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

11 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.