Expanzní nádoba k bojleru, od jakého výrobce koupit, jak nastavit.Rozhodl jsem se dodělat k bojleru expanzní nádobu a narazil jsem na dilema jakou koupit. Mám bojler 160 litrů, pro přípravu teplé vody používám vodu ze studny, vodárna zapíná při 2 barech a vypíná při 3,5. Pro 160 litrů bojler by měla stačit 8 litrová expanzní nádoba, ale jakou koupit, aby byla kvalitní a za rozumnou cenu? Původně jsem chtěl koupit v akci Aquapress AFC8, ale v recenzích jsem viděl příspěvky, že je z tenkého materiálu, dokonce někdo psal, že mu po 4 letech užívání praskl plášť. To bych nerad, můžete poradit rozumnou nádobu za rozumnou cenu?
Dotaz 2, protože voda je z vodárny, kolísá tlak. Na jaký tlak nafouknout nádobu, aby to fungovalo? Selským rozumem bych dal o 0,2 méně než je vypínací tlak čerpadla vodárny, ale poprosím o radu zkušené vodaře.
Dotaz 3, jedním z důvodů proč to dělám je, že chci chránit přívodní hadičky stojánkových baterií před vyšším tlakem teplé vody ke kterému dochází při ohřevu, některé z nich už jsou staršího data a budu je preventivně měnit. Dnes je moderní dávat nerezové vlnovce, jsou nějak výrazné lepší než klasické opletené přívody? Osobně si myslím, že když se koupí kvalitní opletená, při montáži se k ní člověk chová slušně a baterie je řádně osazená tak, aby na hadičku nic neteklo, neměl by s ní být žádný problém. Je to tak? Děkuji moc předem za rady zkušených.