Expanzní nádoba k bojleru, od jakého výrobce koupit, jak nastavit.

Rubriky:

Reklama
Expanzní nádoba k bojleru, od jakého výrobce koupit, jak nastavit.

Rozhodl jsem se dodělat k bojleru expanzní nádobu a narazil jsem na dilema jakou koupit. Mám bojler 160 litrů, pro přípravu teplé vody používám vodu ze studny, vodárna zapíná při 2 barech a vypíná při 3,5. Pro 160 litrů bojler by měla stačit 8 litrová expanzní nádoba, ale jakou koupit, aby byla kvalitní a za rozumnou cenu? Původně jsem chtěl koupit v akci Aquapress AFC8, ale v recenzích jsem viděl příspěvky, že je z tenkého materiálu, dokonce někdo psal, že mu po 4 letech užívání praskl plášť. To bych nerad, můžete poradit rozumnou nádobu za rozumnou cenu?
Dotaz 2, protože voda je z vodárny, kolísá tlak. Na jaký tlak nafouknout nádobu, aby to fungovalo? Selským rozumem bych dal o 0,2 méně než je vypínací tlak čerpadla vodárny, ale poprosím o radu zkušené vodaře.
Dotaz 3, jedním z důvodů proč to dělám je, že chci chránit přívodní hadičky stojánkových baterií před vyšším tlakem teplé vody ke kterému dochází při ohřevu, některé z nich už jsou staršího data a budu je preventivně měnit. Dnes je moderní dávat nerezové vlnovce, jsou nějak výrazné lepší než klasické opletené přívody? Osobně si myslím, že když se koupí kvalitní opletená, při montáži se k ní člověk chová slušně a baterie je řádně osazená tak, aby na hadičku nic neteklo, neměl by s ní být žádný problém. Je to tak? Děkuji moc předem za rady zkušených.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

21 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.