HYDROIZOLACE + ZATEPLENÍ SOKLU A ZÁKLADŮDobrý den, přeji, příští rok budeme dělat poslední část zateplení našeho rodinného (zateplení podkroví, podlah, stropů a fasády máme již dokončeno), kdy chceme provést novou, svislou hydroizolaci kolem soklů a základů, a současně i zateplit extrudovaným polystyrenem 16 cm. Chtěl bych se poradit s Vámi o pár věcech, u kterých váháme, respektive, přemýšlíme nad nejlepší variantou... Plochu od soklů až k základům budeme vybagrovávat (musíme odhrnout terén), výška soklu 2 metry a 70 cm základy (betonové). Při svislé hydroizolaci (vodorovné jsou provedeny a kvalitně) uvažuji nad tím, že bych celé natřel penetračním nátěrem a následně přivařil asfaltovými pásy... Moje otázky k tomuto zní: 1) Četl jsem, že se provádí i speciální, hydroizolační stěrky, myslíte, že jsou lepším řešením než asfaltové pásy? Myslíte, že by byla možná i kombinace obojí? Následně po provedení hydroizolace soklů a základů bychom chtěli provést zateplení základů i soklu extrudovaným polystyrenem 16 cm... Moje otázka zní: 1) Mám dávat na základy silnější extrudovaný polystyren, nebo je tato tloušťka postačující? 2) Mám na extrudovaný polystyren ještě nalepit nopovou folii jako ochranu proti zemině? Další věcí nad kterou přemýšlím, jestli máme dát drenáž či nikoli, tady velmi váhám.... S vodou jako takovou jsme problém neměli, zdi v suterénu jsou suché, hydroizolaci chceme měnit, protože, ta která je tam nyní (asfáltové pásy) je již v horším stavu, a navíc nebyla vařena ke zdi, ale pouze obestavena cihlami... Tak chceme udělat robustní řešení, abychom tohle několik let, nejlépe už nikdy nemuseli řešit....Jenom ještě doplním, že po zateplení bude ještě na část extrudovaného polystyrenu (co bude vidět) natažena perlinka, lepidlo a marmolit... Okolo domu budou obrubníky s chodníčkem... Přikládám ještě fotografie současného stavu...Děkuji všem za typy a rady...