YouTube - Provoz kotle s…
Systém topení krbovou vložkou/kotlem s použitím termostatického směšovacího ventilu.
Dobrý den,
Od dubna 2025 máme v provozu kotel BH natural plus 17 bez akumulační nádrže. Bohužel máme problém s tím, že nám netopí poslední radiátor ve větvi. Vůbec k němu nedojde teplá voda (trubky jsou studené). V domě je i elektrokotel, pokud jím zatopím, tak topí všechny radiátory (i ten poslední).
Topení jsem odvzdušnil, radiátory propláchl tlakem vody, zkoušel jsem omezit i průtok ostatních radiátorů, ale nic nepomohlo. Tlak vody je v systému cca 1,9 barů.
U kotle je elektrické oběhové čerpadlo TC ESP 25/8/180E, zkoušel jsem jeho různé režimy, ale bez žádné změny. Topení je výšce cca 6 m od kotle, takže by měl snad výtlak 8 m stačit. Původně bylo čerpadlo slabší, tak jsme ho vyměnili za výkonnější.
V příloze posílám fotky zapojení kotle.
Nemáte, prosím, s tímto problémem někdo zkušenost?
Pokud má ten Regulus teplotu 72°C (patrně jde o typ TSV3B 70°C), tak bych doporučil výměnu vložky za 60°C - i při…
před 4 týdny
Prvořadý úkol 4cv je snížit teplotu do domu a udržet teplotu zpátečky na to nepotřebujete žádný motor ani regulaci. Je…
před 4 týdny
Souhlasím s tím, že 4cv s vhodnou regulaci umí pri přetopeni plně otevřít trasu do radiátorů. To ale umí i trojcestný…
před 4 týdny
24 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení