TZB-info - Měření místní rovinnosti…
Měření místní rovinnosti povrchů je často využívaným postupem při kontrole kvality dokončených konstrukcí. V praxi často dochází k tomu, že lidé kontrolující místní rovinnost přesně nevědí jak…
Dobrý den,
nechával jsem si nacenit omítky v celém domě (rekonstrukce starého domu, takže ten původní stav byl všelijaký), ale řemeslník viděl aktuální stav a dal nabídku.
Podepsali jsme smlouvu, kde v plnění je toto:
penetrace podkladu,natažená armovací sítě s flexibilním lepidlem včetně oken, ošetření rohu, zhotovení štukových omítek, výmalba.
A práce není odvedena dle mého kvalitně, řemeslník říká, že to je tak, jak jsme se domluvili a to dal do "optické roviny", kdy kopíruje podklad. U stěn, kde je sem tam nějaký ten milimetr mimo, tak mi to nevadí, tam to nejde tolik vidět, ale odevzdal mi práci, kdy rohy u dveří jsou naprosto otřesné.
Je toto něco, co se dá a mělo by se reklamovat? Jde mi o to, že jsem předpokládal, že "optická rovina" je rovina, která opticky vypadá rovně a né že jde na první dobrou vidět, jak to lítá. U těch rohů to jde vidět strašně a když teď s ním řeším danou opravu, tak si řemeslník řekl o 60 000Kč za případnou opravu, že to, co nacenil byla jen optická rovina a pokud bych to chtěl rovně a přesně, tak že to teda předělá za tuhle částku. A argumentuje tím, že jen kopíroval stávající stěny a tím se bohužel staly tyto problémy. A tady narážíme, neb jsem očekával, že za danou částku, na které jsme se dohodli, tak bude precizní práce a ne tenhle otřesný stav omítek, kdy člověk se nerad dívá na jakýkoliv roh, protože prostě není rovně.
Je to dům, v kterém chci bydlet, né žádná chata nebo dům na pronájem, kde by to bylo jedno. A to na fotkách jsou jen střípky toho, co je všechno špatně. A platit za opravu jeho špatně odvedené práce se mi opravdu nechce.
Takže moje otázka: Je něco jako "optická rovina" ve stavebnictví zvykem a nebo tohle je prostě jen fušařina a výmluvy, že jsme se nedomluvili dopředu na tom, že to má být (dle mého názoru) pěkné?
4 odpovědi
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení