Prosat 24kw - Už si opravdu nevím rady..

Rubriky:

Prosat 24kw - Už si opravdu nevím rady..

Zdravím, již druhým rokem vlastním kotel Prosat 24kw a stále se s ním nedokážu domluvit. Loni když si kotel žil svým životem natápěl na 67° hodil se do režimu udržování na nějakých 20m a znova se rozjel, jsem měl spotřebu nějakých 60q za 7 měsíců ( Hnědé uhlí ) v baráku cca 22-23° bylo po povodních, fajn neřešil jsem.

Letos respektive je to týden co se snažím o to nějak zapojit bezdrátový termostat Euroster 2006 TX. V pondělí za pomocí elektrikáře jsme ho zapojili do jednotky Compit R740S nastavil jsem v pokoji teplotu 21° a tak nějak to fungovalo, že jsem měl uhlí v násypce až do včerejšího večera, což jsou 3 dny ( bez termostatu nereálné ), protože to byla násypka za necelé dva dny pryč.

- Natopil na mou požadovanou hodnotu 21° v místnosti
- Termostat vypl, po 1 minutě vypl čerpadlo a za další minutu vypl kotel ( COŽ SE MI NELÍBÍ ), protože teplota kotle byla 59°.
Co chci? Nebo myslím si jako laik co je dobré pro kotel :
Chci aby kotel, který si sám navolím, natopil na 70° a aby termostat vypl čerpadlo klidně při 59°, ale nevypl hlavně ten kotel, který se mi pak ochladí klidně na 48°než znovu spustí...
Je tu někdo kdo by mi dokázal poradit, jak správě zapojit ten termostat k řídící jednotce aby to tak fungovalo? Jestli to teda jde ?

UPDATE: Po včerejším vrtáním v kotli a termostatu nechce reagovat už ani na to co jsem psal výše a po přepnutí zpět do režimu kdy si to ovládá kotel sám ( Bez termostatu ) nevypne na mou zadanou teplotu, ale přetopí klidně o 2° než vypne.. Hysterezi mám schválně na 0° abych věděl zda vypne nebo ne.

Kotel PROSAT 24 kw
Jednotka COMPIT R740 S
Termostat EUROSTER 2006 TX BEZDRÁTOVÝ.
FOTO zapojení Termostatu na čísla 23, 24 a čerpadlo 5,6 + přidám foto schématu co je manuálu. Napadá mě jestli není jednotka v pr....

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

17 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.