Prosat 24kw - Už si opravdu nevím rady..Zdravím, již druhým rokem vlastním kotel Prosat 24kw a stále se s ním nedokážu domluvit. Loni když si kotel žil svým životem natápěl na 67° hodil se do režimu udržování na nějakých 20m a znova se rozjel, jsem měl spotřebu nějakých 60q za 7 měsíců ( Hnědé uhlí ) v baráku cca 22-23° bylo po povodních, fajn neřešil jsem.
Letos respektive je to týden co se snažím o to nějak zapojit bezdrátový termostat Euroster 2006 TX. V pondělí za pomocí elektrikáře jsme ho zapojili do jednotky Compit R740S nastavil jsem v pokoji teplotu 21° a tak nějak to fungovalo, že jsem měl uhlí v násypce až do včerejšího večera, což jsou 3 dny ( bez termostatu nereálné ), protože to byla násypka za necelé dva dny pryč.
- Natopil na mou požadovanou hodnotu 21° v místnosti
- Termostat vypl, po 1 minutě vypl čerpadlo a za další minutu vypl kotel ( COŽ SE MI NELÍBÍ ), protože teplota kotle byla 59°.
Co chci? Nebo myslím si jako laik co je dobré pro kotel :
Chci aby kotel, který si sám navolím, natopil na 70° a aby termostat vypl čerpadlo klidně při 59°, ale nevypl hlavně ten kotel, který se mi pak ochladí klidně na 48°než znovu spustí...
Je tu někdo kdo by mi dokázal poradit, jak správě zapojit ten termostat k řídící jednotce aby to tak fungovalo? Jestli to teda jde ?
UPDATE: Po včerejším vrtáním v kotli a termostatu nechce reagovat už ani na to co jsem psal výše a po přepnutí zpět do režimu kdy si to ovládá kotel sám ( Bez termostatu ) nevypne na mou zadanou teplotu, ale přetopí klidně o 2° než vypne.. Hysterezi mám schválně na 0° abych věděl zda vypne nebo ne.
Kotel PROSAT 24 kw
Jednotka COMPIT R740 S
Termostat EUROSTER 2006 TX BEZDRÁTOVÝ.
FOTO zapojení Termostatu na čísla 23, 24 a čerpadlo 5,6 + přidám foto schématu co je manuálu. Napadá mě jestli není jednotka v pr....