Zateplení půdy starého domu s trámy na podlazeDobrý den všem,
máme nezateplený patrový dům z konce 60. let kde na půdě jsou nyní nové trámy (nazívají je i BUMTRÁMY), které podepírají a drží celé krovy.
Nyní jsou nové, 18x18 cm. Je tam nová střešní taška s parotěsnou fólií. Horní byt je ale náročné vytopit na komfortní teplotu.
Podlaha půdy je beton a pod ní nejspíše hurdisky. Je pochůzí a chceme ji tak i zachovat.
Skladování věcí jak našich tak pr vnoučata si vyžaduje prostor.
Mám možnost mít polystyren o rozměru 100x9x18 cm. Žádný EPS ani nic podobného ale zase bude za odvoz. Bude to pracné ale za mě lepší než nic.
Co jsem zatím našel informace tak se musí dát parotěsná fólie na podlkahu a pak ta izolace. Tam chci použít onen polystyren. Budu ho skládat do kříže a pokud možno jak nejtěnsněji to jen půjde. Mezi trámy chci z té parofólie vytvořit "vanu" kam uložím ten polystyren. Trámy plánuji ponechat nezakryté tou fólií s tím, že naten polystyren položím lisované dřevotřískové desky 4 mm tlusté které budou, jak se všude odborně píše, difuzně otevřené. Na rozdíl od OSB desek.
Na to pak plánuji vytvořit pochůzí podlahu z desek o síle 3, možná 4 cm.
Mohu vás zkušenější či přímo odborníky poprosit o radu zda to tak mohu udělat? Nerad bych aby se mi kondenzovala vlhkost u nových trámů a já si je tak zničil dřív, než to stihnul červotoč u těch starých za 60 let.
Proudění vzduchu po obvodu střechy ale i neutěsněnými dveřmi na půdu zchodby je zajištěno.
Bude-li třeba foto z půfdy, pro lepší představu, klidně jej doplním.
Děkuji za odborné rady a zkušenosti.