ovládání topení - termostat

Rubriky:

Reklama
ovládání topení - termostat

Dobrý den,

prosím poradil by někdo / navrhnul řešení.
Novostavba RD, 15 let, vytápění krbovou vložkou s teplovodním výměníkem, akumulační nádrž 1000lt, 1/2 domu je vytápěna podlahovým topením, druhá 1/2 radiátory.
Podlahové topení ovládá termostat v obývaku.
Radiátory ovládá termostat v dětském pokoji, a druhý okruh termostat pro podkroví kde jsou také radiátory.
Stávající systém mi nevyhovuje, chtěl bych to trochu pojistit / zjednodušit ovládání.

Problém: děti mi nechávají zapnutý termostat v pokoji, který následně vybíjí akumulační nadrž.
Když mám večer natopenou nádrž na 80 stupňů, ve 22hod přestáváme topit, a na podlahovku mi vydrží dům topit do druhého dne do 16-18hod. kdy přijdeme z práce.
Když je sepnutý i ten termostat na radiátory, často se stane, že už není dostatečně teplá voda v nádrži a topení tak nemá z čeho brát.

Co bych chtěl vyřešit:
termostat, který bude nadřazený těm v místnostech, který umožní sepnutí čerpadla pro podlahovku / radiátory jen v případě, že je teplota vody nad 40 stupňů.
(aby mi zbytečně čerpadla nehonila vodu když nebude v systému dostatečně teplá voda)
Chytrý termostat / nějakou jednotku jako třeba Sonoff NS Panel, kde by se daly ovládat ty radiátory a podlahové topení prostřednictvím termostatů přes wifi, plus to celé nějak dostat pod kontrolu.
Regulaci radiátorů - nějaké termostatické hlavice, aby ty 4 místnosti s radiátory měly možnost individuálního nastavení teploty, v dětském pokoji 23, šatna a prádelna na 20.
Aktuálně mi termostat pro radiátory v dětském pokoji po dosažení nastavené teploty vypne topení, a v těch dalších místnostech tak není dosažena požadovaná teplota.

Upraveno autorem před 11 dny
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

15 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.