ovládání topení - termostatDobrý den,
prosím poradil by někdo / navrhnul řešení.
Novostavba RD, 15 let, vytápění krbovou vložkou s teplovodním výměníkem, akumulační nádrž 1000lt, 1/2 domu je vytápěna podlahovým topením, druhá 1/2 radiátory.
Podlahové topení ovládá termostat v obývaku.
Radiátory ovládá termostat v dětském pokoji, a druhý okruh termostat pro podkroví kde jsou také radiátory.
Stávající systém mi nevyhovuje, chtěl bych to trochu pojistit / zjednodušit ovládání.
Problém: děti mi nechávají zapnutý termostat v pokoji, který následně vybíjí akumulační nadrž.
Když mám večer natopenou nádrž na 80 stupňů, ve 22hod přestáváme topit, a na podlahovku mi vydrží dům topit do druhého dne do 16-18hod. kdy přijdeme z práce.
Když je sepnutý i ten termostat na radiátory, často se stane, že už není dostatečně teplá voda v nádrži a topení tak nemá z čeho brát.
Co bych chtěl vyřešit:
termostat, který bude nadřazený těm v místnostech, který umožní sepnutí čerpadla pro podlahovku / radiátory jen v případě, že je teplota vody nad 40 stupňů.
(aby mi zbytečně čerpadla nehonila vodu když nebude v systému dostatečně teplá voda)
Chytrý termostat / nějakou jednotku jako třeba Sonoff NS Panel, kde by se daly ovládat ty radiátory a podlahové topení prostřednictvím termostatů přes wifi, plus to celé nějak dostat pod kontrolu.
Regulaci radiátorů - nějaké termostatické hlavice, aby ty 4 místnosti s radiátory měly možnost individuálního nastavení teploty, v dětském pokoji 23, šatna a prádelna na 20.
Aktuálně mi termostat pro radiátory v dětském pokoji po dosažení nastavené teploty vypne topení, a v těch dalších místnostech tak není dosažena požadovaná teplota.
Upraveno autorem před 11 dny