Námraza na venkovní spodní části okenZdravím,potřeboval bych poradit.Máme nové okna cca 2 roky staré. Plastové,trojsklo.A ted jak jsou ty mrazy se nám začaly pouze z venkovní strany dělat námrazy na venkovní straně oken.Na některých oken je to od spodu fakt jen kousek třeba 10 cm...ale některé i od spodu kolem 30-40cm.Je fakt že jak jsme topili normálně během zimy (tzn více dnu v kuse) tak nic a ted během tech mrazu jsme cca 3 dny netopili protože jsme měli v baráku teplo,tak jsme si řekl že zase na 2-3dny necháme vyhasnout v ustředním a během tech 3 dní teplota pomerně klesla,tak nevím jestli to nemuže být i tím ? Nicmeně když jsem to googlil tak mi to našlo že ''Námraza na vnější straně plastových oken je
známkou jejich dobré tepelné izolace a nevypovídá o závadě okna. Vzniká, když se po chladné noci na povrchu skla vytvoří kondenzát (rosa)'' Muže mi to někdo z oboru potvrdit ? Sousedi kolem mají taky plastová okna,nicméně roky staré,určitě ne trojsklo, ale nevšiml jsem si,žeby to takhle někomu dělalo,tak jsem z toho trošku nervozní.Z venku to nevypadá moc pěkně.Děkuji.
Jen doplním že z vnitřní strany je vše ok,nic se nerosí,žádna plísen nic.
Upraveno autorem před 15 dny