Regulace Geminox Thrs, dvouokruhovýZdravím, zajímal by mě Váš názor na regulaci kotle Geminox Thrs, výkon +-24kW, v rodinném domě.
dům je rozdělen na dva okruhy, sklep a 1.NP je míchaný okruh, 2.NP a podkroví je primární hlavní okruh. Dal jsem čidla teploměru na přívod a zpátečku okruhu 1 a zpátečku okruhu 2. Díky tomu vidím, že cykly zapínání jsou velmi krátké, u okruhu 1 při nejlepším 1,5h, průměrně spíš 1h, u okruhu dva, když jednička netopí, tak klidně 30-45minut. Mám venkovní čidlo, vnitřní termostaty. Zkoušel jsem nastavovat vliv prostoru, od 5% po 100%, prakticky nemá vliv na teplotu vody ani délku cyklu. Zkoušel jsem měnit ekvitermu, sklon i posun, také prakticky bez odezvy. Myslel jsem že když když křivku udělám hodně plochou, sklon 0,2 a posunu jí dolů co to půjde, -4,5°, tak třeba kotel pojede na minimální otáčky a prostor bude chladnější, ale fakt kotli je to úplně jedno. Napadlo mě třeba že je malý objem vody v systému a tak kotel rychle natopí i na minimální výkon a pak přestane, ale dělá to i v současných teplotách okolo 0°C.. Nebo aspoň bych chtěl nastavit hysterezi - myslím toleranci kolísání teploty v prostoru, když bych nastavil vliv prostoru na 100%, ale to na tom kotli nastavit neumím..