Regulace Geminox Thrs, dvouokruhový

Rubriky:

Reklama
Regulace Geminox Thrs, dvouokruhový

Zdravím, zajímal by mě Váš názor na regulaci kotle Geminox Thrs, výkon +-24kW, v rodinném domě.
dům je rozdělen na dva okruhy, sklep a 1.NP je míchaný okruh, 2.NP a podkroví je primární hlavní okruh. Dal jsem čidla teploměru na přívod a zpátečku okruhu 1 a zpátečku okruhu 2. Díky tomu vidím, že cykly zapínání jsou velmi krátké, u okruhu 1 při nejlepším 1,5h, průměrně spíš 1h, u okruhu dva, když jednička netopí, tak klidně 30-45minut. Mám venkovní čidlo, vnitřní termostaty. Zkoušel jsem nastavovat vliv prostoru, od 5% po 100%, prakticky nemá vliv na teplotu vody ani délku cyklu. Zkoušel jsem měnit ekvitermu, sklon i posun, také prakticky bez odezvy. Myslel jsem že když když křivku udělám hodně plochou, sklon 0,2 a posunu jí dolů co to půjde, -4,5°, tak třeba kotel pojede na minimální otáčky a prostor bude chladnější, ale fakt kotli je to úplně jedno. Napadlo mě třeba že je malý objem vody v systému a tak kotel rychle natopí i na minimální výkon a pak přestane, ale dělá to i v současných teplotách okolo 0°C.. Nebo aspoň bych chtěl nastavit hysterezi - myslím toleranci kolísání teploty v prostoru, když bych nastavil vliv prostoru na 100%, ale to na tom kotli nastavit neumím..

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

13 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.