Zapojení plynového kotle a krbových kamen

Rubriky:

Zapojení plynového kotle a krbových kamen

Dobrý den, koupil jsem chalupu , kde byl odpojen plynový kotel a topilo se pouze kamny. Nyní jsem plyn opět připojil a snažím se to zprovoznit... Nechal jsem od topenáře dodělat klapku pod kotel a expanzní nádobu, žádná tam nebyla a tlak lítal. Vše řídím přes immax...tedy pravidlo pokud je teplota pod 22 a oběhového on, kotel topení off, problém nastane, pokud kotel vypne topení, ale oběhové kotle ještě jede a do toho sepne čerpadlo...podle spotřeby vidím, že oběhové místo 8 Wat bere jen 4 a kotel taky drnčí...teplota výměníku jede tak vysoko, že přes pojistný ventil mi to udělalo oblaky páry...běžel jsem natvrdo vypnout plynový kotel, čerpadlo se snažilo hrabat, ale byla tam jen pár, takže jsem honem musel dopouštět vodu a odzvdusnovat, aby kamna nepraskla. Topenář neví kde je problem, potřebují to vyřešit...

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

139 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.