Čím natřít litinová kamna

Čím natřít litinová kamna

Kolegové potřeboval bych poradit - mám starší litinová kamna násypná, opískuji je na surovou litinu a chtěl bych je opatřit žáruvzdorným nátěrem. Ideálně v námořní modré barvě. Existuje ještě někde smaltovna na velké díly? Kamna se dají rozšroubovat na 4 desky. Nebo je nějaký opravdu ověřený nátěr na teploty okolo 600 stupňů? Na předchozí kamna jsem použil kovářskou černou barvu, ale není to ono - je slabá vrstva a prosvítá koroze z vlhkosti chaty, když je opuštěná. Druhá renovovaná kamna jsem natřel barvou RUST OLEUM ale i když prý do 750 st, tak okolo horních dvířek se stejně loupe. Nejvíc by se mi líbil klasický smalt ze skla a kovového prášku. Je něco takového někde? Děkuji za informaci a přeji hezký den. Martin

Upraveno autorem před 5 týdny
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.