chyba Vacuum senzor gas interruption + D7 - vadný nebo mechanicky uzavřený průtokoměr.

Rubriky:

chyba Vacuum senzor gas interruption + D7 - vadný nebo mechanicky uzavřený průtokoměr.

Dobry den, mam asi menší problémy. Jeden je přetrvávající a druhý nastal dnes, kdy jsem vyměnil externí oběhové čerpadlo pro topení.

1.) Vyměnil jsem oběhové čerpadlo pro topení za Grundfos Alpha2. Po instalaci, vše odvzdušněno. Zapnuto na autoadapt. Poté mi můj kotel Viessmann začal hlásit chybu D7 - vadný nebo mechanicky uzavřený průtokoměr. Když nedám na čerpadlo Aplha autoadapt, tak mi to nedělá.

2.) Ale přetrvává problém (který už byl před výměnou), že mi to vyhazuje chybu Vacuum senzor gas interruption - nemyslím si že je to vadným čidlem. V praxi to znamená, že Viesmann vyhodí tuto chybu, poté se zapne i el. ohřev, výstupní teplota (teplola zpátečky) jde přes 60 stupňů, ale nemám žádný průtok - průtokoměry hlásí 0 a rovněž oběhovka Alpha. Před tím když jsem Viessmanna vypnul a zapnul, tak to zmizelo, ale párkrát za den se to každý den opakuje už několik měsíců.

Prosím o radu co s tím.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.