Rozměry Al-PEX potrubíDobrý den všem,
rád bych Vás požádal o pomoc s rozvodem topení. Materiál potrubí bude Alpex. Zdroj vytápění je turbokotel Immergas Eolo Star 24. Dům je zatím nezateplen, řadovka, takže z každé strany soused. 2podlažní, kdy jeden pokoj ve 2 podlaží celý vyzděný, o druhém pokoji můžeme říct, že se jedná o obydlené podkroví (částečně krov - zateplený 10cm vaty --> půda bez zateplení). Okna/dveře lokálně 2skla/3skla. Ještě letos zateplím veškeré půdy 30-40 cm vaty. Pravděpodobně příští rok zateplení obvodových stěn 15 cm vaty. Zeď do ulice a do dvora 50cm, se sousedem pak společná, trakt do dvora (kuchyň, koupelna) síla zdi 30 cm. V podlaze 10 cm polystyren EPS 150. V příloze posílám náčrt podlaží + rozvod topení. Co se týče přízemí - větev do obýváku bude vedena podél podlahy (vše schované - vestavky, kuchyň linka, falešná stěna SDK obývák). V jídelně pak bude stoupačka do patra a zároveň větev na radiátor jídelna/chodba vedená pod stropem. Další větev, která bude vedena pod stropem je žebřík v koupelně a radiátor v kuchyni. Na obrázku patra je rozvod částečně kreslen čerchovaně. Důvodem je, že buď bude rozvod do pracovny napojen na ložnici a nebo by mohl být vedenej z přízemí, z větve radiátor jídelna/chodba. Fakt je, že vůbec nemám čas a je tady strašně moc proměnných, než bych všechno nastudoval, tak by snad bylo i po topné sezóně :-). Taky chci použít část původních radiátorů (deskových), rozměry bych dodal posléze. Nový radiátor bude určitě na chodbě, v kuchyni, žebřík v koupelně. Říkal jsem si (má představa, nevím, jestli správná...proto jsem tu :-)..), že od kotle jít páteř 26mm tzn. od kotle větev kuchyň/koupelna 26 mm a pak přejít k radiátorům na 16mm --- ke stoupačce taky 26 mm a pak do obýváku 16mm --- větev jídelna/chodba 26 mm a pak k radiátorům 16 mm --- stoupačka samotná 26 mm, pokoj v patře 16 mm, ložnice 18 mm a do pracovny jít 16 mm. Dům je v Hlubočkách u Olomouce. Mám i apku Hytools ale to je studium na delší dobu. Snad jsem na nic zásadního nezapomněl :-). Všem moc díky a přeju fajn svátky.