Rozměry Al-PEX potrubí

Rubriky:

Rozměry Al-PEX potrubí

Dobrý den všem,
rád bych Vás požádal o pomoc s rozvodem topení. Materiál potrubí bude Alpex. Zdroj vytápění je turbokotel Immergas Eolo Star 24. Dům je zatím nezateplen, řadovka, takže z každé strany soused. 2podlažní, kdy jeden pokoj ve 2 podlaží celý vyzděný, o druhém pokoji můžeme říct, že se jedná o obydlené podkroví (částečně krov - zateplený 10cm vaty --> půda bez zateplení). Okna/dveře lokálně 2skla/3skla. Ještě letos zateplím veškeré půdy 30-40 cm vaty. Pravděpodobně příští rok zateplení obvodových stěn 15 cm vaty. Zeď do ulice a do dvora 50cm, se sousedem pak společná, trakt do dvora (kuchyň, koupelna) síla zdi 30 cm. V podlaze 10 cm polystyren EPS 150. V příloze posílám náčrt podlaží + rozvod topení. Co se týče přízemí - větev do obýváku bude vedena podél podlahy (vše schované - vestavky, kuchyň linka, falešná stěna SDK obývák). V jídelně pak bude stoupačka do patra a zároveň větev na radiátor jídelna/chodba vedená pod stropem. Další větev, která bude vedena pod stropem je žebřík v koupelně a radiátor v kuchyni. Na obrázku patra je rozvod částečně kreslen čerchovaně. Důvodem je, že buď bude rozvod do pracovny napojen na ložnici a nebo by mohl být vedenej z přízemí, z větve radiátor jídelna/chodba. Fakt je, že vůbec nemám čas a je tady strašně moc proměnných, než bych všechno nastudoval, tak by snad bylo i po topné sezóně :-). Taky chci použít část původních radiátorů (deskových), rozměry bych dodal posléze. Nový radiátor bude určitě na chodbě, v kuchyni, žebřík v koupelně. Říkal jsem si (má představa, nevím, jestli správná...proto jsem tu :-)..), že od kotle jít páteř 26mm tzn. od kotle větev kuchyň/koupelna 26 mm a pak přejít k radiátorům na 16mm --- ke stoupačce taky 26 mm a pak do obýváku 16mm --- větev jídelna/chodba 26 mm a pak k radiátorům 16 mm --- stoupačka samotná 26 mm, pokoj v patře 16 mm, ložnice 18 mm a do pracovny jít 16 mm. Dům je v Hlubočkách u Olomouce. Mám i apku Hytools ale to je studium na delší dobu. Snad jsem na nic zásadního nezapomněl :-). Všem moc díky a přeju fajn svátky.

Upraveno autorem před 28 dny
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

37 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.