Zvuky zavzdušnění u oběhového čerpadla pro PTDobrý den, zkusím štěstí tady. Mám zatím neutichající problém s PT, kdy cca 5x za den slyším zvuky zavzdušnění (bublání, syčení) u čerpadla podlahového topení. Trvá to cca 5 - 10 min, po nějaké době se zvuk utiší, zřejmě rozehnáním bublin po celé soustavě. Vypozoroval jsem, že se vzduch nahromadí u termostatické hlavice k PT a v moment, kdy si chce natáhnout teplou vodu, tak se vzduchové bubliny dostanou do čerpadla a neutichající rámus začne. Topím automatickým kotlem na tuhá paliva a krom podlahovky mám připojené na okruh další 3 radiátory. Tlak na kotli za studena 1,1 po nahřátí 1,3. expanzní nádoba 1,0. V celé soustavě mám cca 5 automatických odvzdušňovací ventilů, všechny nové. Už jsem měl na návštěvě 3 topenáři a všichni odpověděli to samé: ,,zapojení je v pořádku, dejte tomu čas. Nějakou dobu to trvá než se to odvzdušní" No, už to je druhou sezónu ... Kdyby prosím někoho něco napadlo, čím to může být, nebo čím zamezit hromadění se vzduchových bublin před termostatickou hlavicí, dejte prosím vědět. Jediné co jsem ještě nevyměnil je rozvaděč podlahového topení...Moc děkuji