Rosení plechové krytiny

Rubriky:

Rosení plechové krytiny

Zdravím,
mám plechovou krytinu tvar tašky na půdičce nad nevytápěnou garáží a vše ok, mám ji i na jedné kolně, kde v zimě dokonce na šnuře necháva dosušit prádlo a taky vše ok, nic se nerosí. Je to jen plech na latích. Dal jsem na další nemovitosti plechovou krytinu na venkovní pergolu (otevřená ze dvou stran) a na nevytápěnou garáž. Je to trapez T18.
Na té pergole, když začlo období přes noc mráz a ráno slunko, začalo ze střechy doslova pršet jak se kondenzovala vlhkost. Dělalo to i v nevytápěné garáži, ikdyž méně. Nechapu že na dvou místech je to ok, a tady to takhle rosí.
Pomohlo by například v té garáži dát mezi krokve vatu a zaspodu to zabednit například OSB, aby se k tomu nedostal moc vzduch a nerosilo to?
S venkem, s pergolou netuším, snad jedině koupit samolepící filc a ten tam nalepit.

nevím proč mi to jinde nedělá a na jedné nemovitosti ano. Plech je na pohled, omak všude stejný, žádná antikondenzační úprava. díky za vaše postřehy, rady

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.