Jadrova omitka na starou?

Rubriky:

Reklama
Jadrova omitka na starou?

Zdravim, resim dilema pri rekonstrukci.
Koupelna (cca 10m2).
Skladba steny:
Skvarova cihla
Asi piskova omitka
Stuk (tam kde nebyl stary obklad)

Nyni bych chtel steny pripravit na obklady.
Stare obklady jsem sundal - veskere lepidlo zustalo na obkladech takze na stenach ve vetsine pripadu zustala vrstva puvodni piskove omitky.

Nektere mista samozrejme osekane az na puvodni skvarovou cihlu (do 5% z cele plochy)

Omitka se nijak nedroli a po poklepani drzi na skvarovych cihlach - tak stejne i stuk v horni casti mistnosti se vubec neodlopuje a drzi na piskove omitce

Muj dotaz zni zda na tuto omitku nahodit rovnou novou jadrovou omitku a nebo i pres to ze vse krasne drzi na skvarovych cihlach tak vse sesekat a udelat novou omitku od zacatku?

Proc se ptam? Protoze steny jsou krive a dole je puvodni omitky 1cm, nahore 2-3 cm a i presto jeste nahore 1cm chybi k dokonale rovine.
Takto bych tedy nahazoval 1-2cm. Po sundani cele puvodni omitky bych nahazoval 1-3cm a nekterych mistech mozna i vice.

Dekuji za doporuceni zda jit cestou jadrovky na soudrznou soucasnou vrstvu a nebo vsechno dolu.

Zvladnul jsem cely dum zrekonstruovat, ale omitky jsem resil vzdy lepenim sadrokartonu a nahazovani sten jsem se vyhybal, protoze vim ze na tohle proste geny nemam. Nastesti tady bude vse pod obkladem, ale i tak si verim spise na nahozeni 1-2cm nez nejake vetsi vrstvy.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.