Náhrada horizontálních radiátorů vertikálním z důvodu prosklení stěny

Rubriky:

Náhrada horizontálních radiátorů vertikálním z důvodu prosklení stěny

Dobrý den, plánuji výměnu oken a terasových dveří s částečným ubouráním zdí pod okny tak, že zeleně na obrázku bude nová prosklená stěna s terasovými dveřimi, oba radiátory červeně přijdou zrušit (používal se jen ten levý) a chci ho nahradit vertikálním radiátorem umístěným do modrého pole. Od topenáře mám spočítáno, že by tento jeden vertikální radiátor měl výkonově stačit na vytopení obýváku po výměně na trojskla a zateplení, což mám v plánu. Od "oknaře" jsem se ale dozvěděl obavu, jestli mi bude fungovat cirkulace tepla po místnosti, když budu mít jen "vertikál". Jaký na to máte názor? Bude to fungovat v pohodě? Padla i myšlenka dát místo zamýšleného vertikálu horizontál k té levé zdi pod ten modrý obraz. Padla i obava s pocení oken plus zazněl i návrh dát si pod tu prosklenou stěnu topný kabel, aby to teplo cirkulovalo v místnosti. Jaký je Váš názor? Poradíte? Nejraději bych měl pouze a jenom ten jeden vertikál.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.