přehřívání plynového kotle

Rubriky:

přehřívání plynového kotle

Dobrý den. Mám kombinovaný kotel Helios Eco 18KT, rok starý. Stává se mi že občas po zapálení vyletí teplota během dvou, tří sekund až ke 110 stupnů. Jištění zapracuje, kotel mírně zaburácí a hned zhasne. Přitom je slyšet jakoby si někde odfouknul. Chybová hláška žádná. Za chvilku se kotel znovu nastartuje a normálně topí, teplota stoupá velmi pomalu a nic se neděje. Toto se stává nepravidelně, nemůžu přijít na nějakou přímou souvislost. Občas se mi "poštěstí" že jsem zrovna u kotle a zpozoruju to. Připadá mi jakby v tu chvíli byl v kotli vzduch, ale odvzdušnoval jsem soustavu xkrát. Kotel je v přízemí, kde jsou 4 radiátory, dva permanentně otevřené, v patře jsou dva radiátory. Horní radiátory mají připojení boční oboustrané uhlopříčné, takže si myslím že ikdyby tam byl vzduch tak se snad bude držet v radiátorech a nedostane se do trubky aby ho čerpadlo tlačilo do kotle. Nic jiného mě nenapadá. Oběh. čerpadlo točí na nejvyšší rychlost. Poradí mi nějaký odborník ?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

50 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.