Zateplení podlahy půdy s železnými dráty od pozednice?Dobrý den všem zkušeným lidem,
na podzim jsem zateplil půdu na cca 80 let starém domě. Původní skladba stropu byli trámy, zespodu prkna s rákosovou omítkou, z vrchu pak též prkna, kartonový papír, nasypaná škvára a tenký betonový potěr. Z vrchu šlo vše pryč a zůstaly jen čisté prkna. Vše bylo suché, čisté, pár prken sežraných tesaříkem jsem vyměnil. Dal jsem izolaci v podobě vaty 2x20cm křížem, bez parotěsky, v domění, že ji již mám zespodu v některých SDK stropech, které se dělaly před 6lety. Aktuálně je na půdě problém s vlhkostí v specifických oblastech, konkrétně v prostupu trámu nad izolaci a hlavně u prostupu železných drátů, které vyvazují pozednicový trám k stropním trámům. Dráty jsou od sebe po cca 1m a mezi nimi je trám suchý, vlhkost je v blízkosti těch drátů. Zatím vlhkost není nějak dramatická, nicméně je tam a mám obavu o dřevo. Vlhkost je vidět pouze těsně nad izolací, ve vyšších místech již není.
Střecha je z betonových tašek, pod nimi folie, v hřebeni větrací tašky a mezi zdí a trámy jsou mezery kudy může proudit vzduch.
1. Vyházet vatu pryč a dodělat parotěsku? Tady mám poměrně vysokou obavu, že se stejně nepovede udělat 100% těsnou vrstvu právě kvůli množství prostupů-ty dráty jsou po celém obvodu stěn, plus různé výšky podlahy, a prostupující trámy.
2. Přidat větrací mechanismy do střechy, dodělat další průduchy pro zvýšení větrání celého prostoru a doufat, že to bude stačit.
Děkuji za konstruktivní rady.