Rozvody vody - z čeho a jak

Rubriky:

Rozvody vody - z čeho a jak

Zdravím. Jsem ve fázi rozmýšlení jak udělat rozvody vody v novostavbě. Chci to vést v podleze (do zdi se mi nechce vodorovně drážkovat a v podhledu to nejde - přiznané stropní trámy).

Chtěl bych si co nejvíc udělat svépomocí a zároveň chci aby to bylo co nejvíc blbuvzdorné. To znamená žádné spoje v podlaze. Tím pádem to vyřazuje použití PPR. Co jsem dohledal tak se na to hodí PEX (ALPEX).

Zároveň ale chci cirkulaci TUV. A teď je ozázka jak na to?

Napadá mě vést vodu sériově od baterie k baterii a od poslední baterie uzavřít okruh TUV zpátky k boljeru. Přijde mi že se ale neprodávají PEX nástěnky pro sériové zapojení (tj dva příody a dva odvody). Jiné řešení tedy je mít T-kusy pod baterií (pod omítkou, aby byly přístupné pro případ poruchy). A ještě jiné řešení je mít např. v koupelně a v kuchyni rozdělovač.

Ještě se v tom moc nevyznám, tak promiňte pokud píšu blbosti. Jaké by bylo prosím ideální řešení? Existuje systém bez spojů v podlaze, kde lze sériově zapojit baterie? Děkuju

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.