Částečné / provizorní zapravení okenDobrý den,
prosím o radu k dočasnému zapravení okenních špalet ve starém domě.
Máme vyměněná okna, která jsou posunutá k okraji fasády, ale zatím nejsou zapravená. Ve třech obytných místnostech zatím neplánujeme v následujících cca 5 letech nové omítky, ale chceme, aby to tam po tu dobu vypadalo alespoň slušně. Interiér je jinak hezký, problém jsou hlavně ošklivě nedodělané špalety kolem oken.
Do budoucna (až se budou dělat nové omítky) počítáme s použitím rohového profilu s perlinkou, ale nechceme ho dávat už teď, protože by to znamenalo rozšířit práce i mimo samotnou špaletu, což zatím nechceme.
Bylo mi řečeno, že po seříznutí PUR pěny kolem oken ji mám překrýt fasádním lepidlem, kvůli izolaci. Do lepidla se běžně dává perlinka.Tady ale narážím na problém:
Pokud bychom teď dali fasádní lepidlo bez perlinky a perlinku chtěli doplnit až za 5 let, bojím se, že už tam pak nebude dost místa (hlavně kvůli otevírání oken).
Doplním, že:
- prohlubeň po starých oknech je už vyplněná jádrovou omítkou
- jako finální vrstvu mám koupený bílý štuk, který by měl vypadat dobře i bez malování a v budoucnu by měl jít buď lehce seškrábnout, nebo by se na něj mělo dát dál pracovat
Nevím ale, jak to teď správně vyřešit s fasádním lepidlem a budoucím rohovým profilem s perlinkou.
Přikládám i nějaké obrázky, aby to bylo co nejsrozumitelnější.
Děkuji za jakékoli zkušenosti nebo doporučení.
Upraveno autorem před 24 dny