Výpočet teplné ztráty rozvodů tepla

Rubriky:

Výpočet teplné ztráty rozvodů tepla

Hledám odborníka, co mi byl schopen oficálně s razítkem spočítat, zda developer správně dimenzoval izolaci potrubí k radiátorům.

(mám k tomu výkresy atd) rychlý popis je:
Rozvody topné vody jsou vedeny v podlaze s izolací 9mm Mirelon (fotka z výstavby)

No a problém, za mě problém je v tom, že v topné sezoně má strop 30 °C a z druhé strany podlaha má 26 až 27 °C (fotky)

Teplota vzduchu na chodbě je kolem 25 °C (na chodbě se žádné topení nevyskytuje)

No a teď mě klidně opravte... Jestli jsem to našel dobře tak ČSN, která to řeší, tak ve výpočtu musí být tepelná ztráta toho rozvodu menší než 20%.

No já bych potřeboval najít člověka, co dokáže udělat výpočet ať již jako znalecký posudek anebo obdobně jako odborný výpočet s razítkem. Mám totiž zato, že izolace nebyla provedena správně.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.