Problém s vysokou teplotou par na výtlaku TČDobrý den,
mám dotaz na nějakého odborníka. Tepelné čerpadlo Split R32. Hlásí chybu Exhaust temperature, teplota je opravdu vysoká, při ohřevu TUV, kdy běží TČ na plný výkon dosahuje 100°C a výše. Nejprve jsem tipoval vadné čidlo na výtlaku - vyměněno, problém to neodstranilo. Dále bylo podezření na únik a nedostatečné množství chladiva, proto došlo k odvakuování a doplnění nové náplně dle štítku 1,2kg R32, bohužel ani toto nepomohlo a teplota na výtlaku je stále vysoká. Pomalu už docházejí nápady, kde by mohl být problém, ještě jsem zkusil přejít na manuální řízení ExV a otevřít ventil ručně na max, teplota výtlaku poté poměrně rychle spadne, z toho odvozuji, že ExV by snad měl fungovat. Napadá mě ještě jedna věc a to je nedostatečný přestup tepla ve vnitřním deskovým výměníku tzn, nějakým způsobem přicpaný/zanesený deskový kondenzátor ve vnitřní jednotce Splitu. Níže jsem zaznamenal provozní hodnoty jednotlivých snímaných hodnot, dokázal by někdo odhadnout, zda jsou v normě, či ne? Mockrát děkuji za názory/rady.
Mód ohřevu TUV:
Teplota v zásobníku: 51°C
Výstupní voda z TČ: 59°C
Vstupní teplota do TČ (vratka): 55°C
Exhaust Coil (výtlak): 102°C
Evap. temp: 1°C
Ambient temp: 6°C
ExV: 406N
Comp. freq.:72Hz
L pressure: 7.4bar
L Temp.: 1°C