Časté spínání elektrokotleDobrý den,
chtěl bych se zeptat na chování mého elektrokotle. Máme přízemní dřevostavbu (z r. 2016) cca 130m2 vytápěnou elektrokotlem Protherm Ray 9k. Elektrokotel ohřívá vodu do teplovodního podlahového topení. Elektrokotel je řízen bezdrátovým termostatem Honeywell CM727. Pár let nazpět jsme pořídili FVE s bateriovým úložištěm a od té doby jsme již museli reklamovat 4 z 5 baterií v úložišti. Pán který nám FVE dodával tvrdí, že to může být častým spínáním elektrokotle - viz příloha. Je pravda, že co jsem kotel sledoval, tak vždy sepnul např. na minutu, pak se na chvíli (pár minut) vypnul, pak se zase na minutu zapnul atd. pořád dokola - viz příloha. Udělal jsem několik úprav - v servisním menu termostatu jsem nastavil minimální dobu běhu na 5 minut, maximální počet sepnutí za hodinu nastavil na 3 a přímo na kotli jsem omezil jeho výkon. Chování kotle se zlepšilo, ale i přes nastavení v termostatu spíná častěji než by měl. V termostatu je nastaveno 3, ale kotel sepne i 6x za hodinu. Alespoň se už ale prodloužila doba po kterou kotel po sepnutí běží.
Chtěl bych se proto zeptat - je takové chování kotle normální? Předem děkuji za odpovědi.