Využití FVE pro vytápění domu v slunných dnech

Rubriky:

Využití FVE pro vytápění domu v slunných dnech

Zdravím všechny.
Rád bych se poradil k lepšímu využití elektriky z FVE na vytápění domu. Dává smysl v podzimních a jarních měsících vypomáhat s vytápěním elektrikou z FVE a jak?
Někdo využívá klimatizaci jako zdroj tepla, v létě chladí, na jaře a podzimu přitápí. Klimatizaci nemám tak mě napadá zda nepoužít slabý elektrokotel, na ohřátí vody v radiátorech a zdí v době když svítí sluníčko a tím snížit potřebu topit plynem. Akumulovat energii do vody v topení mi připadá lepší než horkovzdušný větrák kde jediná akumulace je do stěn. Plynový kotel a topení na plyn chci zachovat, jde mi o smysluplné využití přebytečné elektřiny. Jde mi o něco podobného jako dělám s teplou vodou, v zimě bojler vyhřívám plynem, od jara do podzimu elektrikou.

Statistiky ukazují, že od půli února mám přebytky elektriky 18kWh/den, pro jednoduchost lze říci 20kWh/den. Za tech 20kWh/den při odeslání do rozvodné sítě dostanu 0,83*20=16,6Kč a při tom při vhodném využití by to mohlo pokrýt potřebu domu na teplo.

Má představa na využití přebytečné elektřiny by znamenala nějaké investice a úsilí. Koupě a instalace elektrokotle nebo patrony, elektrické rozvody, zařízení na hlídání že se na topení použijí pouze přebytky. Bude toho víc, ale mohlo by se to vyplatit.

Jaké máte zkušenosti a doporučení?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

78 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.