Tepelné čerpadlo vaillant

Tepelné čerpadlo vaillant

​Ahoj všem, rád bych poprosil o radu ohledně chování mého tepelného čerpadla.
​Problém:
Mám nastavenou cílovou teplotu ohřevu teplé vody (TV) v bojleru na 60 °C (kvůli dezinfekci/kapacitě), ale čerpadlo se zasekne kolem 50–52 °C a dál vodu nedohřeje. Zaráží mě, že kompresor v tu chvíli neběží na plný výkon, ale spíše na útlum, i když cílová teplota nebyla dosažena.
​Specifikace a pozorování:
​Typ čerpadla: Vaillant vzduch voda
​Aktuální chování: Čerpadlo začne ohřívat normálně, ale jakmile teplota vody v bojleru stoupne nad 50 -55 °C, otáčky kompresoru klesnou a teplota výstupní vody (flow temp) se už nezvyšuje.
​Chybové hlášky: Žádné (jednotka nehlásí chybu tlaku ani teploty).
​Moje podezření: Napadl mě únik/nedostatek chladiva, ale nejsem si jistý, jestli by se to neprojevovalo spíš vysokou teplotou výtlaku a chybou, než takovýmto „omezením“ výkonu. Další možností je fyzikální limit chladiva nebo zanesený výměník v bojleru.
​Může nedostatek chladiva způsobit, že regulace záměrně omezí výkon kompresoru, aby předešla přehřátí, aniž by vyhodila chybu?
​Je reálné chtít po TČ (bez pomoci patrony) stabilně 60 °C v bojleru, nebo je to už za hranou běžných možností a čerpadlo se prostě chrání?
​Na jaké hodnoty (tlaky, teploty v menu) se mám zaměřit, abych poznal, zda je problém v hydraulice (průtok) nebo v chladivovém okruhu?
​Předem díky za jakýkoliv postřeh!

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.