Nové nedomykavé žaluzie - 0,21mm - nedovírají se, křivé lamely?Ahoj všichni, potřeboval bych radu od profíků na stínění.
Mám namontováno 16 ks hliníkových žaluzií (zesílená lamela 0,21 mm, domykavé/celostínící provedení). U všech 16 oken je stejný problém – viz foto.
Lamely nejsou v rovině, vpravo viditelně padají dolů.
Kvůli tomu se levá strana nedovírá a prosvítá tam světlo (jak levá okenní tabule, tak pravá).
Protože je to u všech 16 kusů úplně stejné, přijde mi jako nesmysl, aby to byla chyba montáže (vrtání). Spíš mi to přijde jako systémová vada z výroby – špatně zkalibrovaný automat, který pásky a žebříčky sekal, nebo něco, co nejsem schopen jako laik znát.
Montér mi tvrdí, že se s tím nedá nic dělat a že je to u těchto lamel normální. Mně se to nezdá – vypadá to na výrobní odchylku, kterou by ale mělo jít seřídit.
Máte někdo zkušenost s tím, že by celá série z výroby přišla takto „nakřivo“? Je to u domykavek 0,21 mm fakt tolerance, nebo mám trvat na tom, aby s tím něco udělal?
Kde může být chyba?
Předchozí žaluze (slabší 0.18mm) tento problém neměly, stínily na obou stranách po zavření stejně a hlavně - lamely byly rovné.
Co s tím teď? (Zatím zaplaceno z 1/2).