Dakon Dua 24 CT blbne ohřev TUVMám prastarý Dakon a už pár měsíců se vypíná při ohřevu vody. Na topení funguje normálně. Pustím vodu, kotel začne ohřívat, pak zhasne a po vteřině začne opět nabíhat a zapálí. Přijde mi to, jako kdyby se na okamžik něco přerušilo a opět seplo. Je to jiné, než když se kotel vypne z důvodu přehřátí, tam je ta prodleva o něco delší, kotel má také jiný zvuk.
Závada je přitom velmi variabilní, někdy je ohřev prakticky nefunkční, za pět minut více méně funguje správně. Už dvakrát jsem to měl rozdělané a na nic jsem nepřišel. Respektive, když jsem se v tom začal hrabat, tak se funkčnost zpravidla třeba na týden podstatně zlepšila - vlastně to vypadalo, jako kdyby se stačilo jen něčeho správně dotknout. Zkontroloval jsem vodiče, konektory, proměřil čidlo TUV (přijde mi, že reaguje správně), propájel nějaké studeňáky na automatice (značená jako SMD 0155 C). Jediné, co mě napadá, že to dělá nějaké nestabilní relátko - je tam nějaké, které se uplatní jen při ohřevu TUV?