Podtlak v hadici na kapkovou závlahuZdravím,
mám asi trochu atypický dotaz, ale napadlo mě,. že fachmani co dělají s vodou možná budou vědět. O co jde... Na zahradě mám ve skleníku už pár let samotížný zavlažovací systém, kdy cca 3m nad skleníkem mám nádrž na 1000 litrů a přes obyčejnou zahradní hadici mi to vede do skleníku, kde mám k rostlinám už rozvedenou kapkovou hadici. Vše funguje správně celé léto, spíná se přes elektrický ventil a časovač.
Letos mě napadlo to samé si udělat i na zahradě, kde mám záhon trochu dál od jiné nádrže s dešťovkou cca 50m daleko a převýšení cca 3m. Tak jsem koupil 50m zahrradní hadici a na konec napojil zase černou kapkovací hadici, všechno to zapojit a normálně to fungovalo. Ale po nějaké době po zalití mi to začně dělat, že hadice se úplně smrskne (viz foto běžná hadice bez kapkové a ta nová smrsklá) a další zalití s ní samotíží už neprojde. Asi se tam dělá nějaký podtlak. Vysvětlí mi to někdo a případně poradí jak by to šlo vyřešit. Co mě napadlo jediné, že to je ta levná zahradní, takže jsem objednal ještě 50m 4vrstvé pevnější hadice a vyzkouším, jestli ta odolá, ale jinak už nevím co s tím.
Díky za případné rady
RB