Pomoc při zapojení solárních kapalinových kolektorů

Pomoc při zapojení solárních kapalinových kolektorů

Dobrý den.
Najde sde zde nějaký dobrodruh, který by mi pomohl slovně zde, jak zapojit soláry na vodu na střechu s výměníkem v kotelně?
Mám funkční soustavu Atmos DC18S s řízením ADC03. 2x 800L nádrže propojené. V jedné je šnekový výměník, výstupy jsou nachystané. 3x panel na střechu, měděné vstupy/výstupy (průměr změřím, ostatní param. také dodám), lišty, háky, šrouby na uchycení - to si udělám.
1. Jak ideálně spojit panely? Shora- dolů-shora-dolů-shora dolů? Popájím si sám.
2. Výstup/vstup panelů - pájená redukce na ??vlnovec??, jaký průměr?
3. Jakou izolaci na vedení (vlnovec) na půdě. Trubky půjdou po neizolované půdě pod střechou, popř. můžou jít kolem pozednic po podlaze (izolovaná od stropu) cca 15m tam, 15 zpět.
4. Jakou expansku.
5. Jaké čerpadlo.
6. Kam zapojit čerpadlo a jaké senzory použít pro ADC03.
7. Jaké ventily - je potřeba určitě řídit tok, aby v zimě neohřívalo čerpadlo solár pánu bohu do oken.
8. Jakou kapalinu nemrzoucí.
Mám set 12L expanska, manometr a takový 2jitý kohout - zřejmě pro dopuštění- je to celé instalované na konzoli, kdyžtak foto.
Pokud by byl někdo ochotný mi poradit, buď sem, nebo na silhavym at gmail.com. Nemám problém po instalaci poslat nějakou kačku na účet.
Děkuji.

PS: S tvrdým pájením nemám problém, To uchcení panelů na střechu jsem myslel tak, že mám od výrobce celý set příslušenství - nebudu to vyrábět sám - sám si kdyžtak položím.

Upraveno autorem před 21 dny
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

22 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.