prodej přebytku FVE / Spot vs. FIX tarifDobrý den,
prosím o radu a váš názor, na téma prodej přebytku FVE.
Nenašel jsem úplně čerstvé informace na toto téma, a proto shrnu nad čím teď přemýšlím.
Konfigurace FVE:
Panely 9,9 kWp, Baterie 2× 15kWh, Smart řízení FVE > Cubee One, povolený přetok 4,95 kW
Přebytky jsem doposud prodával u ElecTree s fixní výkupní cenou 555Kč/MWh a měsíčním paušálem 99Kč, takže teprve při prodeji více než 2,1MWh jsem se dostal finančně na nulu. Před nedávnem byl paušál snížen a výkupní cena taky… to už ale neřeším.
Nyní uvažuji, zda prodávat přebytky za spotové ceny u Enerspot.cz nebo najít nějakého dodavatele s dobrou cenou za FIX (s tím bych potřeboval poradit).
U Enerspotu je tarif „Chytrý výkup + Vlastní řízení“ bez měsíčních poplatků a spotová cena mínus 250 Kč/MWh, což mi přijde jako slušná nabídka, ale pokud bych narazil na dobrý FIX tarif, tak bych to ještě zvážil.
Co se týče nákupu, tak jsem rovněž na spotu u Innogy, ale to chci změnit na FIX.
V létě, kdy jsou ceny velmi nízké jsem naprosto soběstačný a v zimě, kdy jsou obecně ceny mnohem vyšší, tak musím kupovat drahou energii, což by mi FIX tarif vyřešil, ale taky nevím, koho zvolit.
Budu vděčný za každý tip.
Děkuji.
M.
Upraveno autorem před 23 dny