terasa k francouzskému oknu před nebo po zateplení stěny ?Zdravím všechny znalé problému na tomto fóru. Přicházím s žádostí o pomoc a radu. Na boční straně domu máme francouzské dveře. Manželka by tam chtěla udělat terasu cca 4x3 metry, na kterou by právě těmito dveřmi z obýváku vstupovala. Samotná místnost se nachází v patře, takže budoucí terasa by měla být zřejmě na pilířích nebo dřevěných hranolech ve výši cca 1,3m od země. . Uvažoval jsem, že bych jeden hranol / zřejmě 16x10cm /přidělal přímo na zeď cca 15 cm pod francouzské dveře. Hranol by byl na několika místech provrtán a uchycen napevno do zdi zřejmě závitovou tyčí na chemickou kotvu. Další hranol by pak byl položen a přichycen jednotlivé hranoly / nebo pilíře/ ve vzdálenosti 3m ode zdi a pak ještě jeden na hranolech v polovině mezi zdí a krajním pilířem - tedy cca 1,5m ode zdi. Přes tyto 3 hranoly by měly být položeny cca po 50-ti cm podkladní hranoly, na kterých pak budou již nějaká terasová prkna nebo něco podobného. Hlavní problém mám ale s tím prvním nosným hranolem , který má být uchycen pod francouzskými dveřmi do zdi. Vzhledem k tomu, že se bude cca za 14 dní tato stěna celá zateplovat, tak nevím, jestli mám tento hranol přimontovat na zeď nyní s tím, že se zateplením /polystyrenem/ dojedou po stěně až k tomuto hranolu a pokračovat pak budou s polystyrenem pod tímto hranolem dolů, takže tento hranol by zůstal vlastně mezi polystyrenem, nebo máme nejdříve celou stěnu zateplit, a teprve potom nějakým způsobem přichytit tento nosný hranol přes již dokončené zateplení - tedy přes polystyren ?? Nevíme která varianta je lepší, nebo která se doporučuje. Nebo je zde ještě varianta, dokončit zateplení celé stěny a pak těsně vedle zateplení postavit ty pilíře jako samonosnou konstrukci a terasu o zateplení pouze "opřít" nebo prostě navázat na zateplení tak, že by do zdi nebyl krajní hranol vůbec ukotven a nedošlo by tedy k žádnému narušení zateplení a terasa by stála vlastně samostatně pouze jakoby opřena hranou o polystyren. Které z těchto řešení byste mi doporučili udělat, nebo případně neexistuje ještě nějaká jiná varianta jak tuto terasu udělat o které vůbec nevíme ?? Pro názornost přikládám foto stěny a francouzských dveří. Předem velice děkuji za radu i pomoc...