Přeplechování střechyAhoj všem
Mám jednoduchou, ale vcelku bytelnou konstrukci nad autem. Konstrukce má na střeše krokve a na nich OSB desky 15mm a na nich natavený asfaltový modifikovaný pás. Chci na to dát nějaké FVE panely. Všude čtu, že asf.pásy nejsou vhodné pod panely, chci tedy na střechu dát ještě trapézový plech.
Plocha střechy je 3x4m. Ty 3m jsou ve spádu.
Trapézový plech T18 tl.0,6mm bych pokládal po celých délkách 3m s jednou vlnou přes sebe. Vruty bych zatěsnil pod hlavou gumovou podložkou(tesařské vruty). A prostup mezi plechem a pásem bych zakápl butilovým tmelem. Práce dost náročná na přesnost kudy půjdou vruty, ale jde to. Nejprve jedna strana(ta první), pak druhá strana.
Konstrukce panelů budou trojúhelníky, na kterých budou profily a na nich panely. Trojúhelníky přichytím ke střeše přes kombišrouby. Ty budou kotveny do trámů(krokví) střechy. Zatěsnit i tyto prostupy mezi plechem a asf.pásem bude kutílský oříšek. Už se těším :D
Plech bude bílý. Kondenzace prakticky nulová. Do mezivrstvy může teoreticky zatéct přes nejvyšší část pultové střechy. Chci tam přes to dát nějaký pravoúhlý plech, který překryje tento vstup, ale boční vítr tam teoreticky může zafoukat vodu. Nechci tento otvor tedy zatěsňovat fest, protože ať může to mezivrství nějak profukovat. Další vstup vody do mezivrství je přes vlnu. Teoreticky. Prakticky jsem to ještě nezažil(mám jinou stříšku nad dřevem, kde mám jen T18 s jednou vlnou přes sebe a ani v největším lijáku s bočním větrem se voda přes vlnu nedostala. Párkrát jsem to byl sledovat. Naposledy včera, kdy tak pěkně v 30°C zarubalo na capa i s tym větrem. Bylo příjemné se procházet jak blázen v teplým dešti po zahradě :) ). Odvod případné vody by byl zajištěn tak, že by stékal pod horní vlnou trapézu. Spodní vlna se časem vysuší do stran.
Co mě trápí, jestli dávat nějakou separační folii, nebo netkanou textilii mezi asf.pás a pozinkovaný trapéz. Nebo dát hliníkový trapéz? Popř.jakou a jak tlustou tkaninu?
děkuji za posouzení a rady