Mliečny povlak na plnom lexane / polykarbonáte + fotoAhojte,
od 09/2024 mam zastresenu terasu plnym cirym polykarbonatom hrubky 9,5mm, s obojstrannou UV ochranou. Slnko nanho svieti od obeda do vecera, kedze je to JZ strana.
Uz nejaku dobu som videl, ze by ho trebalo trochu poumyvat. Nevadila mi ani tak ta bezna spina, prach, trus od vtakov alebo odtlacky listov, skor mi vadil taky biely - mliecny povlak.
Tak konecne dnes prisiel den D a vyliezol som na strechu s hadicou a utierkou z mikrovlakna.
Pouzil som len cistu vodu zo zahradnej hadice a utierku. Bezna spina, prach isiel dole hned. Spociatku sa to zdalo ze to je ciste (vsak to bolo mokre) ale akonahle voda uschla. Ten biely povlak, to mliecno co vidite na prilozenych foto tam ostalo. Na malom kusku cca 10x10cm kde to nie je vidiet som skusal aj viac pritlacit, nasledne roznu chemiu na vodny kamen, savo, ocot, wd40 a pastu na lestenie svetiel aut - s tou pastou to trochu islo dole.
Ten polykarbonat je tam od jesene 2024, co nie su ani 2 roky. Dokonca mam nad nim aj screenove tienenie co bolo v lete 2025 skoro stale zatiahnute.
Predajcu panelov som uz oslovil, reklamaciu mi zamietol ze zato moze latkove screenove tienenie a chemia ktora sa z tej latky vyparovala.
Skor ma ale zaujima nazor pouzivatelov, ktory maju terasu, alebo zimnu zahradu prestresenu niecim takymto.
Ako je vobec mozne ze za 2 zimy a 1 leto sa ten panel, alebo jeho UV vrstva zdegradovala ze vytvorila na sebe vrstvu, ktora je vsetko len nie cira. Toto mliecno je po celej 28m2 ploche.
Prosim Vas co mate plny polykarbonat akejkolvek hrubky, ako sa on starate...?
Ako casto ho umyvate...?
Ako dlho Vam nan svieti slnko...?
Ako vyzera po rokoch...?
Dakujem