Korado radik klasik na teplotní spád 35/30°C

Rubriky:

Korado radik klasik na teplotní spád 35/30°C

Dobrý den

Mám vypočítanou celkovou tepelnou ztrátu prostupem i větráním pro místnosti a teď řeším hrubý návrh topení. V 1NP bude všude podlahovka, ale v 2NP ji nelze použít a musí být radiátory. Pro jednoduchost uvažuju, že by celá otopná soustava běžela na jediný teplotní spád 35/30. Z katalogu Korada jsem si pro uvedený teplotní spád našel radiátor odpovídajících rozměrů (v konkrétní místnosti mě stačil dokonce jenom dvoudeskový radiátor), nahrubo ověřil průtok radiátorem aby bylo dosaženo požadovaného spádu a všechno se zdá fyzikálně teoreticky v pořádku.

Otázka zní: Bude se to tak chovat i v praxi ? Nikdy jsem nebyl v domě, kde by se topilo v radiátorech na takto nízkou teplotu a vůbec si nejsem jistý tím, jestli to v reálu bude také skutečně fungovat. Ano umím si představit mnohem pomalejší náběh topení, než u vysokoteplotních systémů, ale výpočet se trochu příčí přirozené intuici, přeci jenom voda o teplotě 35°C je vlastně jen vlažná...

Děkuji za názory

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

8 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.