Připojení kondenzačního kotle topení k rozvodům z plastu PPR přes deskový výměník

Připojení kondenzačního kotle topení k rozvodům z plastu PPR přes deskový výměník

První kotel byl KC30 obyčejný, při něm jsem si doplnil elektrické topení. Ale v celém domu jsem vyměnil varné trubky za plastové, protože staré rozvody byly na samotíž a obsahovali snad 200 litrů vody. Potom 18 roků jsem jel na automatický kotel. Nyní chci dát kondenzační plynový kotel. A firmy nechtějí. Že plast je špatný. Instalační firma navrhuje mezi kotel a topení deskový výměník. Sice tam jsou nějaké ztráty. ale nebudete muset předělávat rozvody k radiátorům. Já mám rozvody ve stěnách a podlahách. Dům není celý podsklepený, jenom na 1/4 kde je kotel.
Dotaz, nemáte někdo zkušenosti s deskovým výměníkem? Jsou velké ztráty? Budu muset dát silnější kondenzační kotel? Návrh topení byl 25kW bez výměníku.
Děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

78 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.