vysoušení zdiva Heluzdobrý den,
24.6. scvak měl poruchu a následně při sprovoznění zapomněli odvzdušnit redukční ventil - v řádu byl pak tlak 10 až 15 barů. od cca 18h do 6h ráno tekla voda z havarijního ventilu pod bojlerem ,,cca 25m3,,
bojler je v patře nad garáží. Voda se dostala zkrz obvodovou zeď heluz family 50 - z obou stran klasika házená omítka cca 2cm ,,cement vápno,, + v koupelně obklad až ke stropu, voda tekla v koupelně zásuvkou ven.
Po dlouhém čekání ,,jednání s pojišťovnou,, 4.8. dorazila sanační firma.
demontovali dřevěný strop v garáži, osekali omitky v garáži. demontovali vestavěné skříně v domě které byli za zdí z garáže.
Zeď je viditelně promáčená skrz na skrz. 7.8. bylo provedeno měření vlkosti zdiva ,,přiložení nerezové kuličky na zeď,,
v garáži na zdi kde zdruhé strany je částečně koupelna a chodba kde jsou demontované skříně bylo naměřeno 150 až 180 jednotek - zdivo bylo zbaveno celo plošně omítek.
Zdruhé strany kde byli skříně omítka se nechala vlkost tam byla 100 až 150.
V koupelně v zásuvce kde vytékala voda ven, bylo naměřeno 180.
pod nátlakem na svojí zodpovědnost jsem donutil firmu sundat jeden obklad aby se provedlo měření pod ním 170 až 180.
sanační firma tvrdí že zeď vyschne zdruhé strany z garáže takže omitky v domě a obklad v koupelně není třeba dávat dolů. Koupelna ma cca 2m zdi společnou s garáží pak už je fasáda s polystyrenem - mě se to moc nelíbí že cca 2 až 3m zdi bude vysichat z garáže když z jedné strany je venkovni fasáda a zdruhé strany obklad v koupelně.
Sanační firmu jsem donutil pro další měření po 10 dnech vysoušení na vysoušení je použito: 2x infra zářič 600w, 3x odvlhčovač 650w, 3x větrák 750m3/h. + 2 turbíny které mají dohromady 10 sond navrtaných do anhydridu.
anhydrid nějak netestovali ani neměřili od oka řekli že takto stačí. - sháním někoho kdo mi potvrdí že podlaha bude ok, po odkrytí podlahy v chodbě byl vidět mokrý flek u dveří do koupelny. po dlažbě z koupelny zde tekla povrchově voda. dlažba v koupelně se zatim nechala.
měření po 10 dnech v garáži zdivo pohledově vysychá, mezi cihlama jsou furt vidět jak prosakují a jsou mokré fleky. na suchém místě je 30 až 40 na mokrém 80 až 100.
v chodbě kde byly vestavěné skříně na omítce je 80 až 100.
v koupelně kde se sundal obklad zeď viditelně vyschla 50 až 70 a v horní části je vidět stálý vlhký pruh jak se tlačí voda pod obkladem dolů 80 až 100.
v zásuvce kde tekla voda bylo naměřeno 110.
sanační firma říká že obklad v koupelně nemusí jít dolu omítky na chodbě také ne a anhydrid je v pohodě.
pojišťovna mi písemně dovolila sehnat někoho nezávislého, který se na to přijede podívat a případně udělá testy a měření.
nevím koho a kde hledat. jedná se o oblast Liberec.
Prosím o doporučení nebo rovnou nabídky, případně zkušenosti.
Potřebuji ideálně nějaké prohlášení, protokol pro pojišťovnu zda je to takto v pořádku, případně návrh řešení.
Za služby zaplatím ihned, nemusíte se bát že budete čekat na pojišťovnu.
moc děkuji, přeji pěkný den. Nedvěd