Statika plotu v. 180–200 cm: Stačí sloupky 60x20 cm z BEST Lunety?

Rubriky:

Reklama
Statika plotu v. 180–200 cm: Stačí sloupky 60x20 cm z BEST Lunety?

Dobrý den,
plánuju plot před domem viz návrh. Vybrali jsme si BEST Luneta. Výplně budou hliníkové lamelové. Chtěli by jsme udělat sloupky 60x20, ptal jsem se známého a ten mě straší tím, že až zafouká silnější vítr, tak nám celý plot lehne. A tvrdí, že máme udělat sloupky 40x40. Co v okolí sleduji tak sloupky hluboké 20cm jsou velmi časté a moc tomu nevěřím, že by to mělo spadnout. Bránu budeme mít posuvnou samonosnou, která bude mít horní vodící lištu a doraz kotvený do sloupků 60x20.
Moje otázka zní, jsou tyto sloupky na tento plot dostačující a měl bych třeba do sloupků kolem bránky dát více železa? Plánoval jsem dávat svislé roxory 12 do každé díry a vodorovné 10 do každé řady.
A ještě doplňující dotaz. Za levou částí bych chtěl zvednout terén, cca 40-50 a udělat tam stání na auto. Kde by se na roh napojovala opěrná zeď ze ZB 20cm (možná z té Lunety uvidím podle ceny), která by byla třeba 1m vysoká a max do těch 50cm zasypaná štěrkem.
Případně je tu nějaký statik, který by mi dokázal pomoct tak abych měl klidné spaní? Klidně i za nějakou odměnu. Moc díky!

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.