Prlobém se startem Baxi Nuvola 240FIZdravím všechny, rád bych se zeptal na názor zkušenějších borců tady na fóru. Mám asi 20 let starý plynový kotel Baxi Nuvola 240 FI, a před nějakým časem začal kotel zlobit - občas prostě nechce nastartovat a pořád to zkouší dokola. Chce ohřát TUV, něco asi relé cvakne, rozsvítí se zelená kontrolka pro TUV a rozjede se ventilátor, diferenční tlakový spínač (presostat) správně sepne, pak to cvakne kontrolko zhasne, na chvíli se ventilátor vypne (samozřejmě stihne zpomalit jen trochu) a celé se to opakuje. Po několika pokusech nastane o něco delší prodleva, a pak zase znovu jede od začátku. Ten presostat jsem měřil multimetrem a skutečně funguje, měřil jsem to i za běhu a dokonce jsem pak odpojil i jednu z hadiček a kotel na to správně signalizoval závadu pomocí LED, takže presostat to velmi pravděpodobně není. Čím by to mohlo být dál? Hydraulický presostat má také samostatnou signalizaci, takže čerpadlo (které slyším že běží) to asi také nebude. Zkusím přiložit video, kde to je vidět. Budu rád za každý nápad, díky předem.