Předmět: Pokles cen elektřiny a plynu Autor: Robin Lejsek Datum: 10.11.2020 07:38 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 129834 reakce na ... | Nedá se vyloučit, že řada dalších dodavatelů čeká na každoroční rozhodnutí ERÚ ohledně regulované části cen energií, které obvykle přichází na konci listopadu - a pak do svých ceníků promítnou i příznivý vývoj ohledně cen na trhu s energiemi. Nepřekvapilo by mne, kdyby k tomu došlo během prvního čtvrtletí roku 2021, protože Innogy i ČEZ jsou velkými hráči na trhu a určitě se najde dost zájemců z řad zákazníků, kteří o jejich nabídku projeví zájem. Co se mne týká, tak mám tarif, který se odvíjí od cen na spotovém trhu, a je na dobu neurčitou - tedy bez závazku. Přijde mi to lepší, protože člověk není tolik závislý na dobré vůli dodavatele, pokud jde o ceny, protože v tomto případě je určuje především trh, který poskytuje přesnější pohled na aktuální vývoj. Ale záleží na každém čemu dá přednost - neodsuzuji třeba tarify s fixovanou cenou na určité období, které za určitých podmínek mají své výhody.
|
|
 | Předmět: Re: Pokles cen elektřiny a plynu Autor: David Řezníček Datum: 12.11.2020 15:38 odpovědět upozornit redakci | uživatel: 133420 reakce na ... | Jsou to velké firmy, tak mají daleko větší prostor pro zlevnění než ty menší, které s tím třeba taky přijdou, ale až později. Mně vyhovuje spotová cena, už to tak mám u Bohemie en. účtovaný nějakou dobu a letos se mi přesně potvrdilo to, že nemusím čekat na dobrou vůli dodavatele, že zlevní, ale trh to rozhodl daleko dřív, dají se tak ušetřit příjemný peníze.
|
|