Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
176 739 příspěvků, nejnovější před 55 minutami

Vytápění
286 336 příspěvků, nejnovější před 20 minutami

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 085 příspěvků, nejnovější před 3 hodinami

Voda, kanalizace, koupelny
25 457 příspěvků, nejnovější včera

Obnovitelné zdroje energie
57 553 příspěvků, nejnovější před 5 hodinami

Elektrotechnika
10 796 příspěvků, nejnovější včera

Ceny a dodavatelé energií
5 403 příspěvků, nejnovější před 6 dny

Nezařazené
1 144 příspěvků, nejnovější před 6 dny

Populární rubriky

Témata s novými příspěvky

Kondenzační kotel THRi (Geminox) - nevypne po dosažení cílové teploty

Poslední příspěvek od Ivan K.: pisete " Pan profesor říkal, že nejlepší ekviterm je sám člověk." dovolim si oponovat, napr teraz v prechodnom obdobi mate "rozptyl" teplot 12-15 st. rano su aj 4 st a poobede slnecnom aj 19 st , urcite neprestavujete na KK teplotu do UK, ekviterm ano , samozrejme zalezi na…

Proplach topení

Poslední příspěvek od frantisek vondruska: Dobrý den, děkuji za odpověď. Mě se jedná o to že mě firma včera namontovala kotel na pelety, dnes mě čerpadlo odešlo s tím že nebyl udělán proplach, pouze vyčištění sítěk, reklamace neuznaná. Tak asi takto.

zateplení podlahy

Zdravím, Máme asi 13cm prostoru od hydroizolace po krytinu, a je otázka čím to vyplnit. Zatím zvažujeme 2 možnosti 1) 5 cm beton+kari, 7,5 keramzit 2) 5 beton+kari, 2,5 extruďák, 5 beton+kari Byl bych rád za nějaké podněty, názory, případně další a lepší možnosti.

Cihla 44 bez izolace

Poslední příspěvek od Martin Voráček: Já tuto službu využil protože jsem nestavěl sendvič ale jednovrstvé zdivo tak tam jsem si chtěl být úplně sto pro jistý. I když nevím jestli tam jde o to jestli to je sendvič nebo ne. Spíš si myslím že se jedná o jistotu.

výměna radiatoru

Dobrý den předělávám byt. Vytápí se centrálně a na radiatoru máme měřiče tepla. Aktuálně tam jsou litinové radiátory s termohlavicemi. Chtěli bysme je vymenit za plechove tenčí (asi Korado nebo uvidime co topenáři přivezou). Ty nové radiátory můžou zůstat stejné, nebo se musí dát větší?…

Atrea RA5/RB5

Zdravim, mel bych dotaz na zkusenost s cirkulacni jednotkou Atrea RB5/RA5. Jsem ve fazi projektovani pasivniho bungalovu s TZ cca 3,5kW. Resim zpusob vytapeni a vetrani. Topeni budou primotopna elektrina, premyslim i o splitove klimatizaci jako doplnek (Haier Flexis) se kterou mam ve svem…

Kotel na uhli - zmenseni mnozstvi sazi

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Také si myslím že vrtáte do čeho nemáte. Vy jako uživatel v PIDu nastavujete korekci koeficientu větráku -25-+16% a korekci koeficientu podavače -30-+30%. Vy se vrtáte v nějakém servisním nastavení.

ATMOS - zkušenosti a poradna

Poslední příspěvek od Štěpán Satin: Kolik taková regulace vyjde a co přesně obsahuje? Taky bych rád ten ventilátor začal regulovat. Mám Atmos DC25GD

Kombinace FTV - ohřev vody + plynový kotel ohřev vody

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Přímá spotřeba v době kdy dokáže FV dohřát vodu na požadovanou teplotu. Předehřev na potřebnou teplotu dohřeje plynový kotel. Výhodné je mít malý bojler pro ohřev plynem. Ještě dodatek. Jelikož FV může v době kdy opravdu svítí ohřát vodu na mnohem větší teplotu než potřebujete (vytváří zásobu na…

Netopí část radiátorů po instalaci krbových kamen s výměníkem

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Kde je připojený plynový kotel a kde jsou kamna? Jak jsou od sebe vzdáleny? Můžete dokreslit i ty zbývající radiátory a popsat ve kterém patře jsou . Ta klapka na kamnech je opravdu funkční jsou kamna studený když topí kotel? Kamna by měli mít nějakou ochranu zpátečky.

Licotherm - poradna

Poslední příspěvek od Jaroslav Vrána: Děkuji moc za rady. Jakmile přijedu domů jdu do udělat bod po bodu. Ještě jednou moc děkuji. Dám veědět, jak to dopadlo.

Wifi regulace

Poslední příspěvek od Bohdan Truska: Takto vypadá webový přístup zákazníka přes regulaci RVS. Na vše červeně stačí kliknout a nastavit. Regulace dokáže pomocí webserveru znázornit graficky i historii nastavených veličin. Samozřejmě lze na dálku přenastavit i další parametry vytápění a časy jednotlivých topných okruhů. Je zde v…

Tepelné čerpadlo + radiátory

Poslední příspěvek od Miloš Albrecht: Tak to by bylo super jen je "schovat". Viděl jsem videa, kde frézovali drážky pro trubky do potěru a trubky pak zapatlali nějakým lepidlem (nivelačkou..?) a trubky pak byly kousek pod. Proto jsem si říkal, proč by to nešlo takto zalít (údajně by se mohly zvednout rohy).

Zateplení podlahy neobývané půdy

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Záleží na tom, kam dáte tu parozábranu. Ideální je malinko snížit strop a dát parozábranu tam. V tom případě nemůže docházet ke kondenzaci a bude to v pořádku i s těmi OSB deskami. Jen tak mimochodem. Obyčejná impregnované nehoblovaná prkna jsou levnější než ty OSB desky a je to lepší. Pokud…

elektro kotel,kamna s vyměníkem

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Nevadí, pokud půjde teplá voda z krbu do elektrokotle. Bude jen trochu fungovat jako radiátor. Horší je to opačně. Teplá voda z elektrokotle se bude v krbu zbytečně vychlazovat. Nejjednodušší je dát na výstup krbu a výstup elektrokotle pružinové zpětné klapky. Ty zajistí automatické uzavíraní…

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.