Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
176 684 příspěvků, nejnovější před 7 hodinami

Vytápění
286 191 příspěvků, nejnovější před hodinou

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 083 příspěvků, nejnovější před 3 dny

Voda, kanalizace, koupelny
25 442 příspěvků, nejnovější před 5 hodinami

Obnovitelné zdroje energie
57 541 příspěvků, nejnovější před 6 hodinami

Elektrotechnika
10 775 příspěvků, nejnovější před 2 hodinami

Ceny a dodavatelé energií
5 403 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Nezařazené
1 144 příspěvků, nejnovější před 3 dny

Populární rubriky

Témata s novými příspěvky

Licotherm - poradna

Poslední příspěvek od Jiří Trčka: Nastavení kotle zde: http://potos.cz/htm/navody/JTPOTOSsro.pd… Vaše parametry ale nejsou špatně. Odpovídají cca 16 kW výkonu. Hledejte chybu jinde než v nastavení kotle. Zkontrolujte: 1) Do kotelny je zajištěn přívod čerstvého vzduchu otvorem nejméně 10x10 cm trvale otevřeným do venkovních…

Blikání LED žárovek

Poslední příspěvek od Ivan K.: potrebujete nieco taketo , vykon zdroja podla celkoveho vykonu lediek - https://www.ledakcia.sk/mean-well-napaja…

Kotlikova dotace.

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Zařídit se může ale ještě musí sehnat 1/4 mega na čerpadlo. Z dotací to nebude.

Elektrocentrála

Poslední příspěvek od Josef Hodboď: Průběh napětí ze sítě a z elektrocentrály určitě nebude v souladu nejen z hlediska tvaru "sínusovky", ale i jejího začátku, a to znamená rozdíl potenciálů. A kde je rozdíl potenciálů, tam je napětí a pak teče proud. Tedy i mezi sítí a centrálou, což nikdo nechce. Tomu je nutné se…

Pripojenie TČ ku splynovaciemu kotlu

Poslední příspěvek od Pavel Žalud: Pokud by bylo jen přechodné období podzim a jaro tak cca 3MWh. Problém je bojler musí mít plochu výměníku minimálně 2m2. Osobně takto topím s 9.5 a ve spojení s DPX 15. Ale vždy přes Aku s průtokem LMT, a ostatní zapojení jsou podobná 9.5 většinou s Attackem SLX.

Kanalizační čerpadlo

Poslední příspěvek od Ivan K.: nie je problem zakupit si podruzny merac odberu a pripojit ho cez extra istic na cerpadlo . ale samozrejme obe strany s takýmto riesenim musia suhlasit, pisomne

Asymetrické střídače (RCT i jiné)

Poslední příspěvek od Aleš Svěrák: Co se týče mého problému, tak z RCT ještě vůbec nereagovali. Jen mo ted den odpověděl automat a dostal jsem číslo tiketu :(

Parozabrana nebo ne

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Nevím jak plánujete montáž SDK. Obvykle se dělá rošt z CD profilů a po obvodu UD profily. Já jsem parotěsku sevřel mezi zeď, pěnovou pásku a UD profil. Po oříznutí přesahu parotěsky jsem nakonec spoje mezi zdí a UD zatmelil parotěsným tmelem. V každém případě je vhodné přitlačit parotěsku ke zdi…

Špatně provedená podlaha

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Liapor jako vyrovnávací a izolační vrstva je dobrá na pevném a nepoddajném podkladě. Liapor má nějakou setřesitelnost (13%) a proto podle technického listu se má vibrovat. V tomtéž listu je doporučeno stabilizovat horní vrstvu liaporu zalitím cementovým mlékem. Tím se horní vrstva scelí. Liapor…

Kotel Baxi Nuvola Duo-Tec+ 24 GA, Opentherm a nežádoucí chování při výpadku komunikace

Poslední příspěvek od Ondřej jjj: Kupte si novy termostat, jedina spravna volba Nijak kotel neprekecate Jde oto ze vetsina lidi chce topit kdyz se rozbije termostat, tedy by ste mel byt rád ze to topi.. asi lepsi nez kdyby to netopilo a vy byl nekde na horách a vse by vam zamrzlo.. Kor teplotu vam prece ureguluji…

revize kotlů na pevná paliva

Poslední příspěvek od Josef Hodboď: Doporučuji si přečíst rady znalce, kde najdete vše potřebné: https://vytapeni.tzb-info.cz/kotle-kamna… https://vytapeni.tzb-info.cz/vytapime-pe… https://vytapeni.tzb-info.cz/vytapime-pe…

Specifikace náhradního dílu bojlerů DZ Dražice

Poslední příspěvek od Petr Schinkman: nedostupnost materiálu- náhradního dílu pro řádnou údržbu

Nízký sopouch/ vysoká vložka

Zdravím všechny. Řeším na novostavbě napojení krbové vložky na keramický komín (zeman). Krbovou vložku bych chtěl Romotop heat rohovou, jejíž výška je 983 mm. Já mám udělaný 45° sopouch ve výšce od čisté podlahy 125 cm a je řekněme v rohu vložky. Poradil by mi prosím někdo, zda dokážu v těch 25 cm…

Geminox THRi DC 17

Poslední příspěvek od Jiří Chalupa: Když se jedná o napěťový analog tak, nedalo by se info o tlaku obejít dočasně na zkoušku, než převodník seženu, nastavením výstupu na vhodnou hodnotu tlaku trimrem aby se aktivoval spuš[ění? Na výstupu do rozvosního potrubí je velký mechanický tlakoměr a teploměr.

Podlahové topení - povrch vinyl vs dřevo

Poslední příspěvek od Libor Kniezek: Vím, že jsou i dřevěné podlahy určené pro podlahové topení, ale osobně bych se jim vyhnul. Budou pro takové vytápění méně ekonomické (budou více izolovat teplo, které chceme dostat do místnosti) a nejsem si jistý dlouhodobou kvalitou a životností jejich pokládky.

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.