Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
181 916 příspěvků, nejnovější před 22 hodinami

Vytápění
305 598 příspěvků, nejnovější před 21 minutami

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 741 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Voda, kanalizace, koupelny
27 343 příspěvků, nejnovější před 27 minutami

Obnovitelné zdroje energie
59 459 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Elektrotechnika
11 419 příspěvků, nejnovější včera

Ceny a dodavatelé energií
5 779 příspěvků, nejnovější před 21 dny

Nezařazené
1 603 příspěvků, nejnovější před 5 dny

Populární rubriky

Reklama

Témata s novými příspěvky

Ekviterm a kondenzačný kotol ako často vám spína?

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Samotné objektivní měření teplot je docela oříšek. Správná meteostanice je taková laťková budka 2 m na zemí a nestíněna jinými budovami. Snímač teploty na domě může hrubě kecat a to zeména pokud je stíněn od radiačního sálání jasné oblohy. Při jasné obloze bývá povrchová teplota střechy až o 4°C…

cirkulace TUV bez cirkulačního vstupu

Poslední příspěvek od Jaroslav Dítě: řešil bych to takto:

ATMOS - zkušenosti a poradna

Poslední příspěvek od Luboš Vintera: Kdysi jsem si také myslel, že nízké O2 je u kotle vždy správně a je třeba udržovat přesně jako u motoru vozidla. Tady se vždy vychází ze zkoušek a pokynů výrobce, který tím právě stanoví přesné hodnoty pro konkrétní model motoru. U kotlů to však takto nefunguje, protože palivo i podmínky hoření…

Netopí mi kotel protherm

Poslední příspěvek od Martin Kotel: Chatgpt Když kotel netopí, je potřeba postupovat systematicky od nejjednodušších kontrol až po složitější zásahy. Zde je přehled kroků, co dělat, aby začal opět topit, rozdělený podle typu kotle: 1. Základní kontrola (všechny typy kotlů) Zkontrolujte termostat: Ujistěte se, že je termostat…

kvalitní rošt do topeniště

Poslední příspěvek od jenda dibes: No já topím dřevem a tam nemusí být rošt (mám bezroštová kamna) . Rošt je potřeba u uhlí. Naopak bezroštové topeniště zajištuje dost žhavého za dlouhou dobu a tedy možnost přikládky klidně až ráno. A to je zajímavý benefit. U roštu propadne žhavé a kamarád po dvou hodinách si musí zatápět znova -…

Využití FVE pro vytápění domu v slunných dnech

Poslední příspěvek od Roman Novák: Duben zatím potvrzuje březnovou statistiku. Přes 80kWh, tedy 1/3 výroby FVE vytápí dům. Zbytek výroby bez problému pokryl ostatní spotřebu. No nebylo by to krásné, kdybych tady na to nemusel koukat a větrat s tím ještě v červnu?

Zateplení podlahy půdy / stropu podkroví u domu s nadkrokevní izolací

Dobrý den všem zkušenějším, jdu si pro radu, jak nejlépe vyřešit zateplení vodorovného stropu podkroví ze strany půdy. Celá střecha domu je zateplena nadkrokevní izolací, tudíž i prostor půdy je izolovaný, ale rád bych zateplil ještě vodorovný strop podkroví, aby nedocházelo k únikům tepla na…

Zapojení dálkového ovládání

Poslední příspěvek od Aleš Bobek: Pardon, ale ja bych si nezahraval a pozval elektrikare

Geberit sigma odsávání z mísy

Dobrý den, koupili jsme Geberit sigma WC modul a chtěli bychom si udělat odsávání přímo z mísy, vůbec jsme nevěděli že něco takového jde, bohužel jsme to zjistili až po koupi modulu který se kupoval již před nějakou dobou, tudíž nezbývá nic jine než si to udělat nějak sami. Procetli jsme tu pár…

Kotel Bosch 5700 iW

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Výborně, to jsem chtěl. Teď víme o hodně více a i to, že horní výkon nemáte snížen. Ten si snižte a zapsat do spouštěcího protokolu. Pak se Vám doba topení nebo chodu kotle prodlouží. Kdybych znal teploty vody na konci cyklu tak se dá odhadnout výkon soustavy při jiné teplotě vody a dovodit…

Bairan

Prosím nemáte někdo náhradní fotobunku k hořáku bairan.diky

Sanace zdiva před zateplení domu - má někdo zkušenosti s fy Aquapol nebo Hydropol

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Tento vysílač byl u nás ve Veľých Kostoľanoch. Užili jsme si s tím hodně zajímavostí (například při bouřce). Už těsně před příchodem tanků (konkrétně to byly Maďaři), se do jedné stodoly v dědině vystěhovala mobilní jednotka vysílače díky některým odvážlivcům a malým výkonem Bratislava vysílala…

HEWALEX 9,5kW WIFI PCWBi-B

Dotaz do pléna, má někdo zkušenosti s tímhle čerpadlem na ohřev bazénu. Sic je to polák s vnitřnostmi z číny. Ale co mě dáva plusové body je kompresor Mitsubishi tak dle mě by to mohlo fungovat a když to srovnám s cenami někde u nás tak bych řekl za málo peněz dost muziky.

Půda a úložný prostor

Poslední příspěvek od Radim Kovárka: U druhé varianty jsem přemýšlel tak že bych dal menší hranoly na ty spodnice abych se dostal samozrejme nad vatu a vznikla mezera mezi vatou a osb, plus vykruzovakem navrtal nahodile díry pro vetraní..

Asymetrické střídače (RCT i jiné)

Poslední příspěvek od Lukáš Vašátko: Ano

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.