Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
178 097 příspěvků, nejnovější před 2 hodinami

Vytápění
293 420 příspěvků, nejnovější před 20 minutami

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 394 příspěvků, nejnovější před 44 minutami

Voda, kanalizace, koupelny
25 931 příspěvků, nejnovější před 9 hodinami

Obnovitelné zdroje energie
57 758 příspěvků, nejnovější před 3 hodinami

Elektrotechnika
10 870 příspěvků, nejnovější před 4 dny

Ceny a dodavatelé energií
5 476 příspěvků, nejnovější před 18 dny

Nezařazené
1 249 příspěvků, nejnovější před 15 hodinami

Populární rubriky

Témata s novými příspěvky

KOTEL BUDERUS LOGAMAX PLUS - Huceni pri nabehu a kratce po nem.

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Každý kondenzační kotel má poměrně složitý rituál náběhu provozu. Bylo by to zdlouhavé vysvětlování proč to tak je. Nicméně zdrojem hluku je zařízení které se v AJ nazývá GAS BLOWER MIXER. To je v podstatě oběžné kolo s "kanálky", které se někdy točí až do 10 000 otáček za minutu. To…

Nizká vlhkost - i při nizkém objem větráni rekuperace

Poslední příspěvek od Radek Procházka: si spocitejte na kolik vas to vyjde a polozte proti tomu brink evap (ps:objednejte nikoliv z ceska 1400€ opravdu neni 50tis kc) a ted si predstavte tu “udrzbu”. vy byste si nalil sklenici vody s tim ze ji vypijete az za tyden? a dychat (coz je mnohem nebezpecnejsi) vam to nevadi? tady lidi silej z…

Připojení rozdělovače podlahového topení

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Kolik myslíte bude stát to topení? Na to zateplení dostanete dotaci. Na topeni nic.

Drevene desky - vlhko pod izolaci? (foto)

Zdravim, odkryl jsem starou asfaltovou izolaci z drevenych desek a na nekterych mistech jsou na deskach tyto bile mapy - konkretne v tomto miste izolace skoro ani nesla odloupnout a kousky zustavaly na deskach. O co se jedna? Vlhkost? Co s tim? Na deskach bude vylit anhydrit. Skladba podlahy…

vnitřní okenice

Zdravím chtěl bych nějaké disagnové vnitřní okenice místo závěsů..ma někdo tip? fotky odkazy atd?

Propojeni kotle na peletky + solární kolektory +AKU

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Najednou couváte proč jste tady propagoval ty měniče já jsem na to reagoval.

Srovnání energetické náročnosti keramických cihel a ztraceného bednění u RD

Poslední příspěvek od Tomáš Hluštík: Podle mě teda, mu ten dům za ten měsíc uplave, protože třeba při půdorysu 10x10m a zaplavení do výšky 5m bude nadnášen silou 5000kN. Vzhledem k tomu, že dle údajů co jsem různě našel může takový dům vážit tak 300-400tun, tak ho to možná nadzvedne a přemístí jinam.

Kondenzační plynový kotel a vodorovný komín

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Předně je potřeba rozlišovat význam komín a odkouření. Na rozdíl od zahraničí jsou u nás předpisy na něco přísnější a na něco benevolentní. Například plynový podokení ohřívač do 7 kW můžete mít podkaždým oknem a nikoho nezajímá co se děje při větrání, zatímco kondenzační kotel pracující…

zkušenosti s Plamen Trenk nebo Jotul f 602 ECO?

Poslední příspěvek od Jaroslav Vančura: ty dvířka se dají upravit aby šli trošku víc otvírat...flexou odbrousit doraz o cca 3-4 mm právě sem to dělal

Spékance

Poslední příspěvek od Ivo Šubrt: Jako vždy, je to v lidech, jde to určitě nastavit i tak, aby to fungovalo a neobtěžovalo. Větší hystereze bojlerové vody, časové body, omezený výkon kotle - když už topí, tak v klidu a pomaleji...

Plynová přípojka jako rezervní zdroj k novostavbě.

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Ono záleží jaký je to dům to znamená jakou má TZ. Je jasné že když je TZ 3 kW tak většinu zimy potřebujete na topení tak 1kW a na to instalovat TČ je nesmysl. Jenže osobně považuji verzi el. kotel a vodní podlahovka za lepší proti kabelům. Pamatuji si ty obrovzké diskuze a i násilné vymazání když…

záměna sanity

Poslední příspěvek od Richard Staněk: Tak to je úspěch že ti poradili tak aby tě to finančně nezruinovalo :-D Kolik tě ten set vyšel?

Vybírám okna

Poslední příspěvek od Karel Šilhán: Konkrétně s kterým sklem to porovnáváš? Asi záleží i na tom, si myslím. Co jsem se koukal, tak to Triple je celkem dobrá volba. To by mělo být asi to nejodolnější, si myslím. Ale klidně mě někdo může opravit. Plus samozřejmě takové věci jako nižší náklady na vytápění, nižší hlučnost, lepší tepelná…

Parozábrana mezi patra domu

Poslední příspěvek od Filip Patek: Parotes dejte na "povrch" vytapeneho telesa. Pokud se puda vytapet nebude, patri na stranu interieru (vytapenou stranu) parotes, steny jsou jasne, podlaha, je resena hydroizolaci.

Připojení podlahového rozdělovače

Poslední příspěvek od Jaroslav Dítě: Pokud již od kotle půjde voda o teplotě pro podlahové topení, tak počítejte s průtokem na teplotní spád do 5°C. Pokud bude míchání až v rozdělovači u podlahy, tak postečí 22 mm, možná i 18 mm.

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.