Poslední příspěvek od Tomáš Bittner: No ale my se tady nebavíme o nějakém teoretickém modelu, ale o výměníku pro TUV, který na vstupu ma vždy teplou vodu ze zdroje tepla která musí jít přes nějaký 3 cesťák, cirkulaci v zásobníku zajištuje oběžné čerpadlo (smyčka TUV). Přechod na průtočný zásobník se doufám nestane nikdy protože na…
Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou o radu, jak postupovat. Máme v plánu FVE s celkovým instalovaným výkonem 7,2 kWp. Dle firmy není třeba stavební povolení ani ohlášení stavby, ptože se instalací dle fy nezmění vzhled stávající stavby, RD nestojí v chráněném území ani není chráněnou…
Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Víceméně s tím souhlasím, ale sám tím krbem do AN topím. Mám velice malé TZ a topení většinou probíhá tak, že někdy odpoledne zatopím v krbu. Zatopení je cca 2 minuty práce. V přechodném období ani nepřikládám a teprve pokud je větší zima, tak jednou dvakrát přílážím. V AN mám výměník na ohřev…
Dobrý den, prosím o radu, vybetonoval jsem venku před vchodem dva schody do domu, ale po odšalování jsem zkistil, že jsem bohužel spodní schod udělal o dva centimetry nižší, než ten vrchní schod. Na beton po vytvrdnutí chci dát 1 cm flexi lepidla a pak žulové schodnice. Prosím o radu, jak spodní…
Poslední příspěvek od Jakub Temnak: A můžete mi říct, jak tomu má paní rozumět? Objednala si projekt na klíč, zamávali před ní lejstrama a zkušenostma a proto jim uvěřila. Bylo by fajn pochopit, že nikdo neví vše a ne každý má známého, který mu řekne co a jak, nebo čas brouzdat na internetu...
Poslední příspěvek od Adam Ondráček: Dobrý den. Asi nejjednodušší varianta je použít Wattrouter, který umí poslat přebytky do topné spirály bojleru. U nás to tak máme vyřešené a od března se na ohřev TUV používá jen FVE. Bojler (akumulační nádoba) má 2 3f topné spirály. Nejsem elektrikář abych uměl posoudit jestli by k tomu šel…
někde jsem viděl KG trubku použitou jako odpadkový koš na použité jednorázové kelímky od piva. Lze to samozřejmě použít jen tak, ale má s tím někdo zkušenosti, viděl to někde někdo? Na akcích kde používáme jednorázové kelímky se mi líbí, že to tvoří malí objem a nezabere tolik místa v kontejneru…
Poslední příspěvek od Zbyněk Halousek: Taky si to tak představuju, že to takhle pracuje. Jen si nejsem jist, jestli bude schopen dodat 3.3 kW do fáze. Uvidím. Ale je mi to jedno: mám systém bez baterie a půjdu do tarifu Elektřina pro soláry, a mám D057, takže kolik a kdy bude přitékat z DS (a odtékat do ní) je mi jedno, hlavně když…
Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Vzhledem ke stížnostem na LG bych radši bral Daikin.
Poslední příspěvek od Mufi mufin: Když už tedy zabřednu do konkrétní značky nyní je zvažováno NIBE AMS 10 - 8 (resp. kombinace NIBE SPLIT 8 + LUCIE 200/8-12). Při rychlém googlení jsem zjistil, že využívá dvojitý rotační kompresor MITSUBISHI. Ještě čekám na kalkulaci od Vaillantu, ale prozatím netuším jaká mi bude nabídnuta…
Vyberte způsob sdílení